Τελευταία Νέα
Διεθνή

Esper (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Ρωσία και Κίνα χρησιμοποιούν τη δύναμη τους για να ασκούν πίεση σε άλλες χώρες

Esper (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Ρωσία και Κίνα χρησιμοποιούν τη δύναμη τους για να ασκούν πίεση σε άλλες χώρες
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper, υποστήριξε ότι η τουρκική εισβολή στη Συρία θέτει σε κίνδυνο την πρόοδο των τελευταίων ετών
Σαφείς αιχμές κατά της Ρωσίας και της Κίνας άφησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper.
«Η Κίνα και η Ρωσία χρησιμοποιούν τη δύναμη τους για να ασκούν πίεση σε άλλες χώρες και υπονομεύουν την τάξη που οικοδομήθηκε από τους δυτικούς συμμάχους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και βασίζεται στη δημοκρατία, στο δίκαιο, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο ελεύθερο εμπόριο» δήλωσε ο Esper μιλώντας σε εκδήλωση του German Marshall Fund στις Βρυξέλλες ενόψει της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
O Esper αναφέρθηκε και στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.
«Η αδικαιολόγητη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία θέτει σε κίνδυνο την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε ότι «η Τουρκία μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση»
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η κατεύθυνση της Τουρκίας όσον αγορά τη συμμαχία οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση και πιο κοντά προς τη Ρωσία».
Μάλιστα συνέστησε στην Ευρώπη «να μην υιοθετεί τη θεωρία ότι οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με την κινεζική οικονομία και τη στρατιωτική επέκταση δεν έχουν σχέση με τη δική της (σσ. της Ευρώπης) εθνική ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης