Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο μετά την πτώση των αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο +0,72% και τα 61,61 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο μετά την πτώση των αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο +0,72% και τα 61,61 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξης του +0,43%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Πέμπτη (24/10) το πετρέλαιο, παρά τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις που δέχθηκε, στον απόηχο της πτώσης που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,72% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,61 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +0,43% στα 56,21 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019 υποχώρησαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως των 2,2 εκατ. βαρελιών.
Image
Ωστόσο, οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, περιόρισαν την ανοδική πορεία του πετρελαίου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, έξι εβδομάδες πριν από τη συνεδρίαση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Όπως δήλωσε ο κ. Novak, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη πρόταση για αλλαγή στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές, ενώ παράλληλα κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρήσουν πλήρως τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη συμφωνία.
Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της Ασίας κατά το τρέχον έτος, και συγκεκριμένα στο 5% έναντι 5,4% των εκτιμήσεων του Απριλίου.
Όσον αφορά το επόμενο έτος, το IMF προβλέπει ότι η ανάπτυξη της Ασίας θα διαμορφωθεί στο 5,1% έναντι επίσης 5,4% τον προηγούμενων εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης