Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όλο το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της Μπενρουμπή - Τι θα συμβεί με τον δανεισμό

tags :
Όλο το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της Μπενρουμπή - Τι θα συμβεί με τον δανεισμό
Έσπασε σε δύο εταιρείες -  Πόσα δάνεια αναλαμβάνει η Μπενρουμπή Ακινήτων -  Τι θα γίνει με τα δάνεια της Eurobank
Στη διάσωση του υπερδανεισμένου, πλην όμως βιώσιμου, ομίλου Μπενρουμπή προχωρούν οι πιστώτριες τράπεζές του, ολοκληρώνοντας ένα σχέδιο, που δούλεψαν, αθόρυβα, τους τελευταίους μήνες.
Το σχέδιο προβλέπει τη διάσπαση της Μπενρουμπή ΑΕ και την ανάληψη του μεγαλύτερου μέρους των δανείων από την εταιρεία, που παίρνει στην κατοχή της τα ιδιόκτητα ακίνητα. Με αυτό τον τρόπο η «νέα Μπενρουμπή» απελευθερώνεται από τον «βραχνά» των υψηλών χρηματοοικονομικών εξόδων.
Οι παραπάνω κινήσεις έχουν, ήδη, υλοποιηθεί καθώς η διάσπαση αποφασίστηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση της 18ης Ιουνίου και εγκρίθηκε τον Ιούλιο. Ειδικότερα, συστάθηκαν δύο νέες εταιρείες.
Η μια έχει την διακριτική επωνυμία (νέα) Μπενρουμπή ΑΕ και ανέλαβε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες της παλαιάς εταιρείας, μαζί με τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία.
Ταυτόχρονα, ανέλαβε δανεισμό 7,4 εκατ. ευρώ, με συνολικές υποχρεώσεις 11,78 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 2 εκατ. ευρώ.   
Η δεύτερη φέρει τη διακριτική επωνυμία «Μπενρουμπή ΑΕ Εκμετάλλευσης Ακινήτων» και απέκτησε τα ακίνητα της παλαιάς Μπενρουμπή ΑΕ. Η λογιστική αξία οικοπέδων και κτηρίων, που μεταβιβάστηκαν στην real estate ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ ανέλαβε δάνεια της παλαιάς Μπενρουμπή ύψους 24 εκατ. ευρώ.
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μπενρουμπή ΑΕ Εκμετάλλευσης Ακινήτων εκλέχθηκε η Αλίκη Μπενρουμπή   
Η διάσπαση αποβλέπει στην πώληση κάποια στιγμή της Μπενρουμπή Ακινήτων ή στην αξιοποίηση των ακινήτων, ώστε να αποπληρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ύψους 24 εκατ. ευρώ.
Για να ολοκληρωθεί η διάσωση, αναμένεται συμφωνία, μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, για την απόκτηση από την πρώτη των δανείων, που χορήγησε η δεύτερη στον όμιλο Μπερνουμπή.
Η απόκτηση θα διενεργηθεί πιθανότατα μέσω ανταλλαγής δανείων.
Σημειώνεται ότι η Eurobank επιδίωκε να συμπεριλάβει τα δάνεια της Μπενρουμπή στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο Cairo, κίνηση που δημιούργησε πίεση στους υπόλοιπους πιστωτές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία διάσωσης.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης