Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένος ο Macron με τον Trump: Αναξιόπιστες οι ΗΠΑ

Οργισμένος ο Macron με τον Trump: Αναξιόπιστες οι ΗΠΑ
Εκνευρισμένος ο Macron με το ΝΑΤΟ και τον Donald Trump
Το Παρίσι είναι οργισμένο από την αμερικανική αποχώρηση από τη βορειοανατολική Συρία, και καταγγέλλει την απώλεια της "αξιοπιστίας" των ΗΠΑ και της Ατλαντικής Συμμαχίας
Αύριο και μεθαύριο, 24 και 25 Οκτωβρίου, οι υπουργοί Άμυνρας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν εκτάκτως, μετά την εγκατάλειψη των Κούρδων από τις ΗΠΑ και την επακόλουθη τουρκική εισβολή.
Ο πρόεδρος Macron και ο υπουργός των Εξωτερικών Le Drian δεν έκρυψαν την "ταραχή" τους μετά την απόφαση του Trump για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, η οποία άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική επέμβαση εναντίον των Κούρδων της Συρίας.
«Είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ. Επίσης η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέσα στο ΝΑΤΟ. Και ανακάλυψα από ένα tweet, όπως και όλος ο κόσμος, ότι οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους και να ελευθερώσουν την περιοχή», είπε εκνευρισμένος ο Macron, επιβεβαιώνοντας πως κανείς σύμμαχος δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου.
«Μειώνεται διαρκώς η αξιοπιστία μας για να βρίσκουμε εταίρους επί του πεδίου. Η αμερικανική απόφαση προκαλεί επίσης ερωτήματα για τη λειτουργία του ΝΑΤΟ», σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης