Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ θα δημιουργήσει αμοιβαία οφέλη - Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία

tags :
Κίνα: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ θα δημιουργήσει αμοιβαία οφέλη - Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία
Η πλευρά του Πεκίνου τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να βασιστεί στην ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό
Την πεποίθησή του ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα δημιουργήσει αμοιβαία οφέλη εξέφρασε σήμερα (23/10) ο Κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang, καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου συνεχίζονται.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Henry Paulson, ο κ. Li δήλωσε ότι «πιστεύω πως η συνεργασία ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να δημιουργήσει αμοιβαία οφέλη».
Παράλληλα, ο Κινέζος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό, μπορούμε να εκμεταλλυτούμε τις ευκαιρίες και να επικεντρωθούμε στα κοινά συμφέροντα».
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Le Yucheng, ανέφερε ότι οι δύο χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες, προσθέτοντας ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν αρκεί οι δύο πλευρές να σέβονται η μία την άλλη.
«Καμία χώρα δε μπορεί να ευημερήσει χωρίς τη συνεργασία με άλλα έθνη», επεσήμανε ο κ. Le, για να τονίσει σν συνεχεία ότι «ο κόσμος θέλει η Κίνα και οι ΗΠΑ να τελειώσουν τον εμπορικό τους πόλεμο».
«Όσο σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και αναζητούμε ισότιμη συνεργσία, δεν υπάρχου διαφωνίες που δε μπορούν να επιλυθούν μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών», επεσήμανε ο Κινέζος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «αυτό που επιθυμεί η Κίνα είναι να προσφέρει μία καλύτερη ζωή και τον κινεζικό λαό».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης