Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ιράν: Θετικό βήμα για τη Συρία η συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας - Ευελπιστούμε ότι θα φέρει σταθερότητα στην περιοχή

ΥΠΕΞ Ιράν: Θετικό βήμα για τη Συρία η συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας - Ευελπιστούμε ότι θα φέρει σταθερότητα στην περιοχή
Η πλευρά της Τεχεράνης εξέφρασε την πρόθεσή της να βοηθήσει στις συνομιλίες μεταξύ Συρίας και Τουρκίας
Ως «θετικό βήμα» για την επίτευξη σταθερότητας στη Συρία χαρακτήρισε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν τη συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία για κοινές περιπολίες στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Abbas Mousavi.
Ειδικότερα, ο κ. Mousavi δήλωσε ότι «το Ιράν χαιρετίζα όλα τα βήματα που θα φέρουν ασφάλεια και ηρεμία στη Συρία και θα διασφαλίσουν την ακεραιότητας της χώρας», ενώ πρόσθεσε ότι «η συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία αποτελεί ένα θετικό βήμα».
«Ευελπιστούμε ότι αυτή η συμφωνία θα εξαλείψει τις ανησυχίες της Τουρκίας και θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει ήδη προσφερθεί να μεσολαβήσει για τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα στους Κούρδους, τη συριακή κυβέρνηση και την Τουρκία, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.
«Το Ιράν πάντοτε υποστήριζε τα πολιτικά μέσα για την επίλυση των διαφορών, και η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να βοηθήσει τις συνομιλίες μεταξύ Συρίας και Τουρκίας προκειμένου να επιτευχθεί κατανόηση», τόνισε ο κ. Mousavi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης