Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με επίκεντρο το Brexit - Στο +0,23% ο DAX

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με επίκεντρο το Brexit - Στο +0,23% ο DAX
Παραμένει η αβεβαιότητα για το Brexit
Νευρικότητα επικρατεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται πιέσεις και τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Brexit. Το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν έχει λυθεί ακόμα και, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει παράταση για το 2020, με τα κόμματα να συμφωνούν στο σχέδιο, αλλά να απορρίπτουν το χρονοδιάγραμμα Johnson.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,15%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο +0,23% στις 12.783 μονάδες.
Image
O FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 0,60% στις 7.254 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,27% στις 5.624 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,7% στις 22.323 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύεται στις 9.384 μονάδες (+0,03%).
Στο ταμπλό, πτώση καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου STMicroelectronics, Dialog Semiconductor και Infineon, μετά τις αδύναμες προβλέψεις από την Texas Instruments.
Εν τω μεταξύ, σε πραγματική φάρσα εξελίσσεται η διαδικασία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, όπως αποδείχθηκε περίτρανα και κατά τις χθεσινές (22/10) διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή των Κοινοτήτων, με την βρετανική κυβέρνηση πλέον να μελετά το σενάριο των πρόωρων εκλογών προκειμένου να βάλει ένα τέλος στο αδιέξοδο με το Brexit.
Κατά τις δύο ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 22/10 στη Βουλή των Κοινοτήτων, οι Βρετανοί βουλευτές τάχθηκαν, μεν, υπέρ του νομοσχεδίου στο οποίο «περιγράφεται» η συμφωνία που έκλεισε ο Boris Johnson για το Brexit, αλλά διαφώνησαν με την επιλογή του πρωθυπουργού – σε μία ακόμη ψηφοφορία - για το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας, προκειμένου η Βρετανία να… προλάβει να εξέλθει της ΕΕ πριν από την 31η Οκτωβρίου 2019.
Αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, να ξεκινά ένα νέο γύρο επαφών με τους ηγέτες της Ένωσης και όλα να δείχνουν ότι το Brexit θα λάβει μία ακόμη παράταση, το πιθανότερο έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.
Οι εξελίξεις αυτές πάντως θέλουν τη βρετανική κυβέρνηση να μελετά ολοένα και πιο σοβαρά το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Αυτό άλλωστε να διαφανεί πηγή από τη Downing Street, από το πρωθυπουργικό γραφείο του Boris Johnson, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Βουλή των Κοινοτήτων είναι απόλυτα διχασμένη ως προς το ζήτημα του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης