Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων - Στο +2,24% και τα 61,04 δολ. το Brent

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων - Στο +2,24% και τα 61,04 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη της τάξης του +2,39%
Κέρδη σήμερα Τετάρτη (23/10) το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας πλήρως τις αρχικές πιέσεις, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής ΕΙΑ ότι υπήρξε αναπάντεχη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 2,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,04 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη της τάξεως του 2,39% στα 55,78 δολ. ανά βαρέλι.
Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν για πρώτη φορά σε διάστημα έξι εβδομάδων την περασμένη εβδομάδα -κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 18 Οκτωβρίου.
Αναλυτές της S&P Global Platts ανέμεναν ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα στοιχεία της ΕΙΑ έδειξαν συρρίκνωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 3,1 εκατομμύρια και των διυλισμένων αποθεμάτων κατά 2,7 εκατομμύρια.
Image
Αξίζει να σημειωθεί οτι αρχικά ο μαύρος χρυσός κινούνταν πτωτικά λόγω της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών στοιχείων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (ΑΡΙ), σύμφωνα με τα οποία, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,23 εκατ. βαρέλια.
Image
Μέχρι στιγμής, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά -18% από τα υψηλά του Απριλίου, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
«Εάν δούμε ότι τα επίσημα στοιχεία είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του API, θα μπορούσαμε να δούμε μία έντονη αντίδραση και μεγάλες πωλήσεις στην αγορά πετρελαίου», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets, Michael McCarthy.
Παράλληλα, ο κ. McCarthy πρόσθεσε ότι «η επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ είναι τον Δεκέμβριο», διευκρινίζοντας ότι «η αγορά θα παραμείνει επιφυλακτική και ιδιαίτερα ευάλωτη στον πρωταρχικό κίνδυνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης