Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Εισαγγελέας στην Creta Farms για τα 11,6 εκατ. ευρώ του Κ. Δομαζάκη

tags :
Αποκάλυψη: Εισαγγελέας στην Creta Farms για τα 11,6 εκατ. ευρώ του Κ. Δομαζάκη
Η προκαταρκτική εξέταση και τα αδικήματα που ελέγχονται - Σήμερα (23/10) το αίτημα υπαγωγής στο 106α
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο διαπράχθηκαν αδικήματα από τον κ. Μάνο Δομαζάκι και άλλα μέλη του ΔΣ της Creta Farm έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι δικαστικές αρχές.
Η προκαταρτική εξέταση διεξάγεται προκειμένου να διερευνηθεί αν κατά πόσο έχουν διαπραχθεί αδικήματα σε βάρος του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη αλλά και της Creta Farm μετά τις καταγγελίες του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη ότι έχει τοποθετήσει ποσά που υπερβαίνουν τα 11 εκ ευρώ.
Η έρευνα ξεκίνησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μετά από τη διαβίβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των καταγγελιών του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη στον οικονομικό εισαγγελέα.  Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξουν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να κριθεί από την εισαγγελική αρχή αν θα ασκηθούν διώξεις.  Τα αδικήματα των οποίων διερευνάται τυχόν διάρπαξή τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα απιστία και υπεξαίρεση κατ εξακολούθηση.
Εν τω μεταξύ χθες το νέο προσωρινό ΔΣ της Creta Farm συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1) Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος του Βενιζέλου, μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
2) Δημήτριος Τσίρμπας του Ιωάννη, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος και
3) Στέφανος Ξενάκης του Αντωνίου, μη εκτελεστικό μέλος
Σήμερα το νέο ΔΣ αναμένεται να υποβάλλει αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106α προκειμένου να προστατευτεί η εταιρία από τους πιστωτές ενώ αναμένεται να αποδεσμευτούν και κεφάλαια από τους λογαριασμούς της εταιρίας προκειμένου έως το τέλος της εβδομάδας να πληρωθεί το προσωπικό της Creta Farm.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των στοιχείων της εταιρίας από τους υποψήφιους επενδυτές που έχουν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένος επενδυτής επιδιώκει να δοθεί παράταση πέραν του μηνός στο χρόνο υποβολής των προσφορών με απώτερο στόχο να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώ την ίδια στιγμή μέσω διαρροών επιχειρεί να απαξιώσει σήματα και ευρεσιτεχνίες κάνοντας λόγο για επικείμενη λήξη του με στόχο να υπάρξει αποθάρρυνση άλλων επενδυτών να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές. Τα τεκταινόμενα παρακολουθεί από κοντά η ηγεσία Υπουργείου Ανάπτυξης και φαίνεται να είναι έτοιμη να παρέμβει κατασταλτικά σε πρακτικές που μπορούν να τινάξουν τη διαγωνιστική διαδικασία στον αέρα και να οδηγήσουν σε λουκέτο την εταιρία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης