Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sinn Feinn: Η σαφήνεια του Brexit θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των συνομιλιών για την κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας

tags :
Sinn Feinn: Η σαφήνεια του Brexit θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των συνομιλιών για την κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας
Το περιεχόμενο της συμφωνίας μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το ιρλανδικό ζήτημα
Η σαφήνεια στη συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τα εμπλεκόμενα κόμματα της Βόρειας Ιρλανδίας να συμμετάσχουν σε συνομιλίες που αποσκοπούν στην αναβίωση της κυβέρνησης επιμερισμού της εξουσίας, δήλωσε την Τρίτη η αντιπρόεδρος του ιρλανδικού εθνικιστικού κόμματος Sinn Fein, Michelle O'Neill.
«Όλες οι προσπάθειες πρέπει να μας οδηγήσουν στη εξεύρεση μιας λύσης και μια σαφήνεια για το Brexit θα μας κατευθύνει σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε η O' Neill.
Η βρετανική περιοχή δεν θα έχει αποκεντρωμένη εκτελεστική εξουσία για τρία χρόνια τον Ιανουάριο, την τελευταία προθεσμία που έχει θέσει ο βρετανός υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας πριν αποφασίσει εάν θα πραγματοποιήσει εκλογές ή θα δώσει στο Λονδίνο μεγαλύτερο έλεγχο.
Οι προσπάθειες να σπάσουν το αδιέξοδο περιπλέκονται από τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ του Sinn Fein και του DUP - των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Βόρειας Ιρλανδίας - καθώς και του ρόλου της DUP στη στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης στο Λονδίνο και του αντίκτυπου της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης