Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΒΖ: Εξαιρετικά κρίσιμες οι στιγμές για τη διάσωση της καλλιέργειας - Αήθης επίθεση

tags :
ΕΒΖ: Εξαιρετικά κρίσιμες οι στιγμές για τη διάσωση της καλλιέργειας - Αήθης επίθεση
Για συντονισμένη και αήθη επίθεση «από συγκεκριμένα ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η  διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
Για συντονισμένη και αήθη επίθεση «από συγκεκριμένα ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η  διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη διάσωση της καλλιέργειας» και διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται «σε διαρκή και άμεση συνεργασία με την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων».

Αναλυτικά, η διοίκηση της ΕΒΖ αναφέρει τα εξής

Tις τελευταίες μέρες η Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης γίνεται αποδέκτης μιας συντονισμένης και αήθους επίθεσης από συγκεκριμένα ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ακριβώς τη στιγμή που επιχειρείται η εξεύρεση ασφαλούς λύσης αναφορικά με τη διάσωση της καλλιέργειας του 2019.
Συγχρόνως και παρά τα όσα επιτηδευμένα διαρρέονται στον Τύπο προς χάριν δημιουργίας εντυπώσεων και μόνο, κάθε άλλο παρά αποδεικνύεται εμπράκτως η βούλησή τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την απορρόφηση της φετινής παραγωγής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας είχε ως πρώτιστο μέλημα την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και των τευτλοπαραγωγών της χώρας, έχοντας καλύψει σήμερα το σύνολο των οφειλών της προς αυτούς.
Στους 15 μήνες της θητείας μας κατορθώσαμε να αποπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις, που είχαν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοικήσεις προς τους παραγωγούς, ενώ παράλληλα καταβλήθηκαν όλα τα οφειλόμενα προς τους εργαζομένους μέχρι και τον Αύγουστο του 2019.
Παράλληλα, εκπονήθηκε ένα βιώσιμο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας με τη συμβολή της βασικής πιστώτριας, τράπεζας Πειραιώς, το οποίο έχουμε καταθέσει προς έγκριση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο οικείο επιχειρηματικό σχέδιο γνωστοποιήσαμε εγκαίρως προς τους παραγωγούς ότι η εταιρεία αδυνατεί να προβεί στη λειτουργία των παραγωγικών της εργοστασίων και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υποστηρίξει την καλλιέργεια τεύτλων για το έτος 2019.
Για διάφορους λόγους που εκφεύγουν της δικής μας αρμοδιότητας, μια μερίδα παραγωγών προέβη καλόπιστα σε καλλιέργεια τεύτλων.
Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε αυτή η εξέλιξη προτείναμε προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ως μοναδική λύση την υπό συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις και εντός του πλαισίου της διαδικασίας εξυγίανσης εκμίσθωση του εργοστασίου του Πλατέος, ως τη μόνη εν λειτουργία παραγωγική μονάδα, η οποία μπορεί να απορροφήσει τη φετινή παραγωγή.
Επειδή οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη διάσωση της καλλιέργειας, συνιστούμε προς όλους σύνεση και ψυχραιμία, γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν προέχουν ούτε οι αποικιοκρατικής λογικής επιχειρηματικές απαιτήσεις, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε το επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος των καλλιεργητών.
Η Διοίκηση της ΕΒΖ διαβεβαιώνει τους παραγωγούς ότι βρίσκεται σε διαρκή και άμεση συνεργασία με την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων και με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος προβαίνει σε όλες τις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την πραγματική επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης