Πιέσεις στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο και τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο -0,32%% ο S&P 500

Πιέσεις στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο και τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο -0,32%% ο S&P 500
Εταιρικά αποτελέσματα και εμπορικές συνομιλίες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών
Πτωτικά κινήθηκαν στη σημερινή, 22 Οκτωβρίου, συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα αποτελέσματα των εταιρειών και τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.
Οι επενυδτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο μετά την ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΞ ότι Πεκίνο και Ουάσινγκτον σημειώνουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους.
Αισιόδοξος εμφανίζεται και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος έκανε λόγο για εμπορική συμφωνία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Ο Dow Jones είχε πτώση -0,14% στις 26.789 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση -0,32% στις 2.997 μονάδες.
Ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε στο -0,72% στις 8.104 μονάδες.
Image
Κατά 1,03% ενισχύεται η μετοχή της United Technologies Corp, καθώς η εταιρεία αεροναυπηγικής και βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,148 δισ. δολαρίων ή 1,33 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 1,238 δισ. δολάρια ή 1,54 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,21 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,03 δολάρια.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 19,496 δισ. δολάρια από τα 16,510 δισ. δολάρια, επίσης καλύτερα των 19,325 δισ. δολάρια.
Αντιθέτως η μετοχή της McDonald's καταγράφει απώλειες -3,55% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές με Brexit και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με οριακά κέρδη έκλεισαν τις συνεδριάσεις τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εξελίξεις στο Brexit και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Οι Βρετανοί βουλευτές καλούνται σε μια ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία να αποφασίσουν εάν στηρίζουν το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Boris Johnson με τους Ευρωπαίους.
Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με οριακά κέρδη +0,05% στις 12.754,69 μονάδες.
Image
Ο FTSE στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο +0,68% στις 7.212,49 μονάδες.
Image
Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο CAC έκλεισε με κέρδη +0,17% στις 5.657,69 μονάδες.
Ο FTSE MIB του Μιλάνου, έκλεισε στο +0,04% στις 22.487,08 μονάδες.
Image
Ο IBEX της Μαδρίτης υποχώρησε -0,29% στις 9.375 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε άνοδο +0,09% στις 394,59 μονάδες.
Image
Στο Ηνωμένοι Βασίλειο, εάν οι βουλευτές ψηφίσουν θετικά, τότε θα κληθούν να ψηφίσουν και δεύτερη φορά εντός της ημέρας προκειμένου να εγκρίνουν να ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων διάρκειας τριών ημερών για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρεται στο πώς η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το Brexit.
Επί της ουσίας οι Βρετανοί βουλευτές θα έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης όσον αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από τη Βουλή των Λόρδων προκειμένου αυτό να γίνει νόμος του κράτους πριν την 31η Οκτωβρίου, όπως έχει δεσμευτεί και επιθυμεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.
Μάλιστα, ο Johnson φέρεται να επιβεβαίωσε αυτές τις αναφορές και προειδοποίησε με εκλογές εάν δεν περάσει σήμερα (22/10/2019) το νομοσχέδιο.
Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά ακόμα και στην περίπτωση που η Βουλή ψηφίσει θετικά και στις δύο ψηφοφορίες (εάν οι Βρετανοί βουλευτές ψηφίσουν αρνητικά στην πρώτη ψηφοφορία τότε επί της ουσίας δεν υπάρχει Συμφωνία με την ΕΕ, ενώ αν ψηφίσουν αρνητικά στη δεύτερη ψηφοφορία, τότε το Brexit δεν πρόκειται να γίνει έως την 31η Οκτωβρίου).
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της UBS για το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/10) η ελβετική τράπεζα, προειδοποιώντας ότι οι εμπορικές διαμάχες και οι γεωπολιτικές εντάσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.
Ειδικότερα, τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -16% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, στα 1,05 δισ. δολ. έναντι 1,25 δισ. δολ. προηγουμένως, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν κέρδη 971 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της UBS διαμορφώθηκαν στα 7,09 δισ. δολ. έναντι 7,43 δισ. τολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και έναντι εκτιμήσεων στα 7,1 δισ. δολ.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, αυτός διαμορφώθηκε στο 13,1% έναντι 13,5% το προηγούμενο έτος.
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αναμένεται να προκαλέσει πλήγμα στα καθαρά έσοδα από τόκους, προσθέτοντας ότι «οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικές διαμάχες συνεχίζουν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα», καθώς και ότι «η θετική ώθηση προς την επίλυση αυτών των ζητημάτων θα βελτίωνε πιθανώς την εμπιστοσύνη και τις οικονομικές προοπτικές».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS