Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη - Διακινεί σενάρια προσωρινών και πρόσκαιρων παροχών

Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη - Διακινεί σενάρια προσωρινών και πρόσκαιρων παροχών
O κ. Σκανδαλίδης σχολίασε πως η κυβέρνηση αντί να εμφανίσει μια τομή και να ανοίξει μια νέα εποχή για τους Έλληνες και την Ελλάδα, θέτει συμβατικούς στόχους για την ανάπτυξη, υπεραισιόδοξες προβλέψεις για τα μακροοικονομικά, με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας
«Η κυβέρνηση άλλαξε, όμως δεν άλλαξε ούτε κατά κεραία η οικονομική πολιτική», ανέφερε στη συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης.
«Ο κρατικός Προϋπολογισμός βαδίζει στα ίδια χνάρια, με την ίδια τακτική των υπεραισιόδοξων προβλέψεων, στις δεδομένες δεσμεύσεις της χώρας, στις οποίες πραγματικά εγκλωβίζεται», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης που επισήμανε πως η κυβέρνηση αντί να εμφανίσει μια τομή και να ανοίξει μια νέα εποχή για τους Έλληνες και την Ελλάδα, θέτει συμβατικούς στόχους για την ανάπτυξη, υπεραισιόδοξες προβλέψεις για τα μακροοικονομικά, με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας και απροσδιοριστίας.
«Η κυβέρνηση δυστυχώς, ακολουθεί την πεπατημένη.
Διακινεί σενάρια προσωρινών και πρόσκαιρων παροχών που θα ενισχύσουν οικονομικά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, δεν προσεγγίζει όμως την ουσία του προβλήματος που συνδέεται με τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις της χώρας για πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%, που καθηλώνουν την ανάπτυξη και αναπαράγουν τα ίδια προβλήματα», παρατήρησε ο Κώστας Σκανδαλίδης και προσέθεσε: «Στα βασικά μεγέθη του Προϋπολογισμού ενσωματώνονται οι σωρευτικές επιπτώσεις των μέτρων φορολογικής επιβάρυνσης και των ακραίων περικοπών, που ψήφισε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον λόγο αυτό οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης μόνο οριακά επιδρούν στα έσοδα και στα έξοδα, παρά την ενσωμάτωση της μείωσης ορισμένων φόρων και ορισμένων κοινωνικών παροχών».
Ο κ. Σκανδαλίδος είπε ακόμη ότι «ο Προϋπολογισμός για την ανάπτυξη είναι γλίσχρος.
Καμία έμπνευση για μια άλλη τομεακή και περιφερειακή πολιτική» και παρατήρησε ότι οι κατανομές των κονδυλίων οδηγούν στο στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης ενώ δεν φαίνεται πουθενά μια πολιτική εξειδικευμένη προς τους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης