Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Οκτώβριο του 2019, στις -5,8 μονάδες

tags :
Κίνα: Ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Οκτώβριο του 2019, στις -5,8 μονάδες
Η έρευνα του ZEW έδειξε ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 6,2% για το 2019
Σημαντική άνοδο κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Κίνα για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/10) στοιχεία του Γερμανικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Ερευνών (ZEW), υποδεικνύοντας ότι προσδοκίες για την κινεζική οικονομία έχουν βελτιωθεί.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW, ο οποίος ανιτκατοπτρίζει την μακροοικονομική εξέλιξη της χώρας κατά το επόμενο έτος, διαμορφώθηκε στις -5,8 μονάδες, έναντι -17,7 μονάδων τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας «άλμα» της τάξεως των 11,9 μονάδων.
Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 6,2% για το 2019, ενώ οι αντίστοιχες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2020 ανέρχονται στο 6%.
«Πρόκειται για έναν μάλλον αισιόδοξο στόχο, εκτός και εάν υπάρξει ένας άμεσος τερματισμός της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ», επεσήμανε ο ερευνητής στο Τμήμα Ερευνών του ZEW, Michael Schroeder.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι «οι σαφώς αρνητικές προσδοκίες για τις κινεζικές εξαγωγές και εισαγωγές για τους επόμενους μήνες, ωστόσο, λένε μία άλλη ιστορία», ενώ πρόσθεσε ότι «οι αντίστοιχοι δείκτες είναι σε διψήφια αρνητικά επίπεδα».
Σημειώνεται ότι ο δείκτης αξιολόγηση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης υποχώρησε κατά 1,8 μονάδες, στις -11,5 μονάδες συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης