Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – Το «ναι σε όλα» στη Merkel

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – Το «ναι σε όλα» στη Merkel
Ο Τσίπρας τσάκισε, εξαφάνισε τη μεσαία τάξη υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής
Την θέση ότι ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, το να λέει δηλαδή «ναι σε όλα» στη Merkel διατύπωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Γεννηματά είπε πως η Ευρώπη με τη συμφωνία που έκανε με την Τουρκία, «έδωσε τα κλειδιά του προσφυγικού στον Erdogan, ο οποίος παρά τα χρήματα που παίρνει, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βουλιάξει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη».
«Χρειάζεται σχέδιο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων.
Η Frontex είναι εδώ, υπάρχουν χρήματα για να γίνει πραγματική συνοριοφυλακή.
Για να φυλάξουμε τα σύνορά μας πρέπει να το αποφασίσει η Ευρώπη, αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει μόνη της» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία αφού ζήτησε να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, «συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα: Το ‘ναι σε όλα’ στη Μέρκελ».
«Αυτό είναι καταστροφικό για την Ελλάδα.
Ζωγραφίζοντας» την εικόνα, η Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Erdogan και η Ελλάδα άτονη χαϊδεύει την Ευρώπη.
Δεν είναι από τα θέματα που μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι.
Πρέπει να συνεννοηθούμε πριν εξαφανιστούμε» υπογράμμισε η κα.Γεννηματά, η οποία επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συζήτηση για την οικονομία.
«Υπάρχουν ζητήματα που ο Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι εύκολο οποιαδήποτε κυβέρνηση να περάσει τον πήχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας τσάκισε, εξαφάνισε τη μεσαία τάξη.
Πρέπει να δοθούν κίνητρα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και να μειωθούν οι φόροι για να επανακάμψει η μεσαία τάξη» τόνισε η κα. Γεννηματά, επισημαίνοντας πως «ο στόχος για 3,5% είναι πολύ ψηλός, αν δεν το αποτινάξουμε, η κάθε κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να το εφαρμόσει».
«Αν δεν αλλάξει η δέσμευση, θα σερνόμαστε.
Πρέπει να αλλάξει και ο ρόλος του υπερταμείου.
Δεν μπορεί να είναι ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» τόνισε η κα.Γεννηματά, η οποία αναφέρθηκε και στην πορεία του ΚΙΝΑΛ.
«Είμαστε οι μόνοι που παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο πρόβλημα.
Αντέξαμε στις εκλογές και για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει κόμμα μεσαίων δυνατοτήτων μεταξύ των δύο.
Γρήγορα θα αλλάξει το «μεσαίων» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία σχετικά με το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι η παράταξή της «δεν κάνει συναλλαγές», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» και τόνισε ότι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας «θα πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις».
Κληθείσα να εκτιμήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο, είπε πως «θα μπορούσε να ενώσει περισσότερο», όμως, «αναγνωρίζω ότι δούλεψε σε δύσκολες συνθήκες. Δεν θα ξεχάσω το 2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης