Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +0,50% και τις 2.954,38 μονάδες ο Shanghai Composite

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +0,50% και τις 2.954,38 μονάδες ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,32% στις 26.810 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (22/10) οι ασιατικές αγορές, εν μέσω αισιοδοξίας στις τάξεις των επενδυτών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο στις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις κατά τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,16% στις 2.088,86 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,30% και τις 6.672,20 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,32% στις 26.810 μονάδες, με τις μετοχές των AAC και Geely Automobile να ενισχύονται κατά +6,08% και +5,13% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,78% και τις 11.271,25 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,50% στις 2.954,38 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +0,76% και τις 9.626,41 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε σήμερα κλειστός λόγω αργίας.
Οι επενδυτές παρακολυθούν και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωδε χθες ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές πηγαίνουν καλά, καθώς και ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Από την πλευρά του, ο εμπορικός αντιπρόσωπος της Ουάσιγκτον, Robert Lighthizer, δήλωσε ότι στοχεύει στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όταν και οι πρόεδροι των δύο χωρών θα συναντηθούν στα πλαίσια της Συνόδου Κορυγής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού.
«Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εμπορικές συνομιλίες όπου η κεντρική άποψη ήταν ότι το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα, αυτή τη φορά φαίνεται ότι υπάρχει ένας απτός και εφαρμόσιμος οδικός χάρτης που υποστηρίζεται από επίσημη επιβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται στην ίδια σελίδα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή τους να εργαστούν για την πρώτη φάση της συμφωνίας μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου», αναφέρει σε σημείωμά του ο αναλυτής της AxiTrader, Stephen Innes.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι σε αυτό το σημείο συζητείται ακόμα και η δεύτερη φάση, υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα ίσως βρήκαν τελικά μία γέφυρα η οποία δεν είναι πολύ μακριά».
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρα τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού που αφορούν την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει οριακή πτώση κατά -0,07% στα 58,92 δολ. ανά βαρέλι, διευρύνοντας τις απώλειες της τάξεως του -0,8% που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,43 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει χθες κατά -0,9%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να καταγράψουν άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ αντίθετα τα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου αναμένεται να καταγράψουν πτώση.
«Οι αγορές είναι επιφυλακτικά αισιόδοξες εν μέσω ενδέιξεων ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στο να καταγράψουν μία εμπορική συμφωνία», ανέφερε σε σημείωμά της η ANZ Bank, προσθέτοντας ότι «οι τιμές του αργού παραμένουν σε ύφεση, με τις συνεχιζόμενες οικονομικές αδυναμίες να επιβαρύνουν το κλίμα».
Σημειώνεται ότι η τιμή του Brent έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν -22% από τα υψηλά του Απριλίου, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την τιμή του αμερικανικού αργού ανέρχεται μέχρι στιγμής στο -20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης