Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,1% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,1% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%
Οριακή άνοδος σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για γον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενισχύθηκε κατά +0,1% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, έναντι πτώσης -0,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγημή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά -0,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% έναντι ετήσιας ανόδου +0,3% τον Αύγουστο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην ετήσια πτώση του δείκτη τιμών παραγωγού, καθώς υποχώρησαν κατά -1,9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, με τις τιμές προϊόντων πετρελαίου να καταγράφουν σημαντική πτώση της τάξεως του -7,6%.
Εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +0,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους.
Σε αντίθεση με τον τομέα της ενέργειας, οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψαν άνοδο σε ετήσια βάση, και συγκεκριμένα κατά 1,8% και +1,5% αντίστοιχα.
Επιπλέον, οι τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +1,4% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο +1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης