Εντός εβδομάδας η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης

Εντός εβδομάδας η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης
Θα προβλέπεται ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης κλιματικής ζώνης, χωρίς αλλαγή των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για το 2019.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργική απόφαση θα προβλέπει αύξηση του ύψους της επιδότησης από τα 16 λεπτά στα 18-20 λεπτά το λίτρο.
Θα προβλέπει, επίσης, ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης κλιματικής ζώνης, τα οποία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση.
Την ίδια στιγμή, δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους.
Μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης θα τεθεί, πιθανόν και από την ερχόμενη εβδομάδα, σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα , στην οποία θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ

Η μεγαλύτερη ενίσχυση των κατοίκων των πιο ορεινών περιοχών έγινε εφικτή χάρις στην αύξηση του σχετικού κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ, την οποία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
Επίσης, φέτος για πρώτη φορά τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους έως το τέλος της χρονιάς.
«Φέτος ενισχύουμε το κονδύλι κατά 10 εκατομμύρια με μία ουσιαστική διαφορά, όμως. Αντί οι δικαιούχοι να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και ύστερα να περιμένουν να εισπράξουν το επίδομα -γνωρίζουμε ότι πολλοί, τα πιο φτωχά νοικοκυριά, δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν γιατί αν δεν έχεις ταμειακή δυνατότητα δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το μέτρο- τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Το επίδομα θα καταβάλλεται εγκαίρως και στο χέρι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.wordlenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS