Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -5,2% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -5,2% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι εξαγωγές της Ιαπωνίας θα υποχωρήσουν κατά -3,6%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/10) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά -5,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι πτώσης -8,2% τον Αύγουστο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -3,6%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -1,8%, έναντι ετήσιας πτώσης -11,9% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,8%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να περιοριστεί στα 123 δισ. γεν, έναντι ελλείμματος 143,5 δισ. γεν τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει πλεόνασμα 54 δισ. γεν.
Σε ξεχωριστιά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομίας της Ιαπωνίας, η βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας για τον Αύγουστο του 2019 παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις 106,2 μονάδες, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για οριακή άνοδο κατά 0,1%.
Η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα η δραστηριότητα στον τριτογενή τομέα κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,4% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης