ΑΚΤΩΡ: Στις αρχές του 2020 η ανάπλαση του Φαλήρου - Μπαίνουν οι βάσεις για τα έργα της β΄φάσης

ΑΚΤΩΡ: Στις αρχές του 2020 η ανάπλαση του Φαλήρου - Μπαίνουν οι βάσεις για τα έργα της β΄φάσης
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει και την κατασκευή τριών γκαράζ μεγάλης χωρητικότητα
Στην τελική ευθεία μπαίνει η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαλήρου, ένα έργο προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η ΑΚΤΩΡ.
Η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου που θα ενοποιήσει το κομμάτι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι και τον Αλιμο, καθιστώντας πλέον την παράκτια περιοχή πιο εύκολα προσβάσιμη για τους κατοίκους όχι μόνο των γύρω δήμων, αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2020.
Ήδη πάντως προετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο Β`φάσης της ανάπλασης.
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό προύπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, γπου εκτιμάται ότι θα βγει στον «αέρα» εντός του νέου έτους.
Η β φάση της ανάπλασης αφορά την δημιουργία οικολογικού πάρκου που περιλαμβάνει τα 220 στρέμματα που βρίσκονται μεταξύ του νέου οδικού άξονα και της θάλασσας και των περίπου 35 στρεμμάτων από τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο.
Εκτός από το πάρκο, η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή τριών γκαράζ μεγάλης χωρητικότητας, εκ των οποίων τα δύο θα είναι υπόγεια στο άκρο των δύο πεζογεφυρών και το τρίτο θα κατασκευαστεί κοντά στο ΣΕΦ.
Σύμφωνα με τις μελέτες στο πάρκο θα φυτευθούν 3.500 δέντρα και πάνω από 200.000 θάμνοι.
Οσον αφορά την αξιοποίηση και συντήρηση του πάρκου, η Περιφέρεια σκοπεύει να πραγματοποιήσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ενοικίαση των παλαιών ολυμπιακών εγκαταστάσεων έκτασης 11.000 τ.μ. σε ιδιώτες και την αξιοποίησή τους σε χώρους εστίασης και αναψυχής.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή του Φαληρικού Όρµου καταλαµβάνει έκταση 800 στρεµµάτων κατά µήκος ακτογραµµής µήκους περίπου 2 χλµ. και περιλαμβάνει την παραλιακή ζώνη πέριξ των αστικών περιοχών Μοσχάτου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, από την εκβολή του Κηφισού Ποταµού µέχρι το ∆ηµοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) του δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Και ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο τμήμα του-εν πολλοίς αξιοποίητου- παραλιακού μετώπου μήκους 45 χλμ., από το Φάληρο έως το Σούνιο.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ελένη Μπότα

BREAKING NEWS