Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street λόγω Κίνας αλλά και Brexit - Απώλειες -0,94% για Dow Jones, στο -0,4% ο S&P 500

tags :
Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street λόγω Κίνας αλλά και Brexit - Απώλειες -0,94% για Dow Jones, στο -0,4% ο S&P 500
Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας και το Brexit ανησυχούν τους επενδυτές
Νευρικότητα επικράτησε σήμερα Παρασκευή 18/10/2019 στις διεθνείς αγορές.
Υποχώρηση εμφάνισαν οι βασικότεροι δείκτες του χρηματιστηρίου της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα της αυριανής (19/10) συνεδρίασης του βρετανικού κοινοβουλίου για την έγκριση ή την απόρριψη του σχεδίου Johnson για το Brexit.
Παράλληλα, με πτώση έκλεισαν τις σημερινές τους συνεδριάσεις οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα από την Κίνα επίσης επιβαρύνουν την αγορά. Νωρίτερα το ΔΝΤ προειδοποίησε τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού για χαμηλότερη ανάπτυξη εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες -0,94% στις 26.772 μονάδες.
Ο S&P 500 είχε πτώση -0,4% στις 2.986 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε -0,83% στις 8.089 μονάδες.
Image
Παρά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες η βρετανική κυβέρνηση του Boris Johnson και η ΕΕ, η αβεβαιότητα για το Brexit παραμένει.
Και αυτό διότι απαιτείται η έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το Brexit και να τεθεί σε εφαρμογή.
Μόνο που ο Boris Johnson βάσει των σημερινών δεδομένων, δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εξαρτάται από τις διαθέσεις των βουλευτών των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία όμως σύσσωμα απορρίπτουν τη συμφωνία, τονίζοντας ότι είναι χειρότερη και από αυτήν της Theresa May.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Economist υποστηρίζει πως ο Johnson χρειάζεται ένα θαύμα προκειμένου να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 18.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, στη Downing Street, ενόψει της αυριανής, κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit στο Κοινοβούλιο, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του.
Το επιτελείο του θα μιλήσει σήμερα σε βουλευτές από όλες τις παρατάξεις, δήλωσε η εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε ότι εάν εγκριθεί αύριο η συμφωνία, θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και τη Δευτέρα η νομοθετική διαδικασία για το νομοσχέδιο εφαρμογής της.
Όσο για τα στοιχεία από την Κίνα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, έναντι 6,2% το β΄ τρίμηνο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια ανάπτυξη θα διαμορρφωθεί στο 6,1%.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5%, έναντι 1,6% το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία η κατάσταση της οικονομία από τις αρχές του έτους είναι σταθερή σε γενικές γραμμές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα από το εξωτερικό, καθώς και σημαντικές εγχώριες πιέσεις.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Υποχώρηση στις ευρωαγορές εν όψει της ψήφισης του σχεδίου για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο

Με απώλειες έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για το αν θα εγκριθεί τελικά από το βρετανικό κοινοβούλιο το σχέδιο Johnson-Ε.Ε. για συντεταγμένο Brexit.
Ο Johnson πρόκειται να πάει το σχέδιο στο κοινοβούλιο για ψήφιση, χωρίς όμως ακόμα να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας.
Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας, οι κυριότεροι δείκτες της Ευρώπης υποχώρησαν.
Συγκερκιμένα, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση -0,17% στις 12.633 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες -0,44% στις 7.150,57 μονάδες.
Ο CAC στο Παρίσι έκλεισε στο -0,65% στις 5636,25 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημείωσε απώλειες -0,24% στις 22.321,77 μονάδες.
Image
Τέλος, ο IBEX της Μαδρίτης υποχώρησε -0,11% στις 9.329 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε στο -0,32% στις 391,84 μονάδες.

«Βουτιά» 12% για τη μετοχή της Renault

Ισχυρές απώλειες σχεδόν 12% σημείωσε η μετοχή της Renault στο χρηματιστήριο του Παρισιού, καθώς αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα και κέρδη της.
Image
Ο τίτλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας οδεύει προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τα τελευτάια έξι χρόνια, με την πτώση να φτάνει νωρίτερα το 15%.
Η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν αλλαγές στη διοίκηση την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που η παγκόσμια βιομηχανία κατασκευαστών αυτοκινήτου δέχεται ιχυρές πιέσεις λόγο των πιο ασυτηρών κανονισμών για τις εκπομπές αερίων και της ανάγκης για επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα.
Η Renault ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της πιθανότατα θα υποχωρήσουν 3%-4% το 2019, ενώ το λειτουργικό περιθώριο αναμένεται να φτάσει στο 5%, έναντι στόχου για 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης