Διεθνή

Aνακάμπτει η στερλίνα στα 1,29 δολ. μετά το «σήμα» της BoE για αύξηση των επιτοκίων

Aνακάμπτει η στερλίνα στα 1,29 δολ. μετά το «σήμα» της BoE για αύξηση των επιτοκίων
To βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 0,10% στα 1,2902 δολ.
Ανακάμπτει η στερλίνα έναντι του δολαρίου μετά το «σήμα» από την Τράπεζα της Αγγλίας για αύξηση των επιτοκίων εάν περάσει η συμφωνία για το Brexit.
To βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 0,10% στα 1,2902 δολ. ενώ νωρίτερα υποχωρούσε στα 1,284 δολ. λόγω της αβεβαιότητας για την κρίσιμη συνεδρίαση του Σαββάτου (19/10) στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Τη θέση ότι η συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να φέρει αύξηση των επιτοκίων διατύπωσε σήμερα (18/10) ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Dave Ramsden, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αύξηση θα πρέπει να είναι περιορισμένη.
Ειδικότερα, ο κ. Ramsden δήλωσε ότι «μία συμφωνία για ένα ομαλό Brexit μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιτοκίων», με τον ίδιο να προσθέτει ωστόσο ότι οι μεταβολές που σημειώνονται στη συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας καθιστούν την κατάσταση πιο περίπλοκη.
«Δεν αναφερόμαστε σε χρονικό πλαίσιο, αλλά μία περιορισμένη και σταδιακή αύξηση των επιτοκίων αποτελεί ένα λογικό ποιοτικό πλαίσιο», επεσήμανε ο αξιωματούχος της τράπεζας, αναφερόμενος στη μακρόχρονη στρατηγική της BoE για τα επιτόκια.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η επίτευξη μεταβατικής συμφωνίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάκαμψη στις επενδύσεις και την παραγωγικότητα, «εάν έφερνε σαφήνεια στις επιχειρήσεις», ενώ επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το ζήτημα έχει προκαλέσει πλήγμα στις επενδύσεις ακι την παραγωγικότητα.
Ο αξιωματούχος της BoE ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η τράπεζα θα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αγορά συναλλάγματος, ενώ τόνισε ότι «μία επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε εν τέλει να απομακρύνει τα δεμά από την BoE».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης