Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στις τουρκικές αγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με Erdogan - Σε υψηλό 2 εβδομάδων η τουρκική λίρα, στο +4% το χρηματιστήριο

Ράλι στις τουρκικές αγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με Erdogan - Σε υψηλό 2 εβδομάδων η τουρκική λίρα, στο +4% το χρηματιστήριο
Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου της Τουρκίας υποχώρησε κάτω από το 15%
Ράλι σημειώνεται σήμερα (18/10/2019) στις τουρκικές αγορές μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες (17/10/2019) το βράδυ μεταξύ ΗΠΑ και του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, για εκεχειρία στη Συρία και «πάγωμα» των αμερικανικών κυρώσεων στην Τουρκία.
Η τουρκική λίρα εκτοξεύθηκε σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, η απόδοση του 5ετούς τουρκικού ομολόγου υποχώρησε κατά 160 μονάδες βάσης και το χρηματιστήριο ενισχύεται κατά 4%.
Πιο αναλυτικά, η τουρκική λίρα ενισχύθηκε κατά 1,3% σε 5,7585 ανά δολάριο, καλύπτοντας τις πρόσφατες απώλειες λόγω των ανησυχιών για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μετά την τουρκική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία.
Την ίδια στιγμή, το χρηματιστήριο της Τουρκίας σημείωσε στο άνοιγμα κέρδη της τάξης του 4% σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μετά τον Ιούνιο.


Image
Παράλληλα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά περισσότερες από 160 μονάδες βάσης, κάτω από 15% για πρώτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.
«Η συμφωνία για εκεχειρία ενίσχυσε την αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών ότι ο κίνδυνος των κυρώσεων έχει υποχωρήσει σημαντικά.
Το κλίμα είναι γενικά πιο θετικό» επισημαίνει ο Can Oksun από την Global Securities στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης