Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά 6% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ΄ τρίμηνο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

tags :
Κίνα: Κατά 6% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ΄ τρίμηνο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 6,1%
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω συνεχιζόμενης πτώσης στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, έναντι 6,2% το β΄ τρίμηνο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια ανάπτυξη θα διαμορρφωθεί στο 6,1%.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5%, έναντι 1,6% το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία η κατάσταση της οικονομία από τις αρχές του έτους είναι σταθερή σε γενικές γραμμές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα από το εξωτερικό, καθώς και σημαντικές εγχώριες πιέσεις.
Οι επενδύσεις στους τομείς της γεωργίας, της πεταποίησης και της βιομηχανίας υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ αντίθετα σημειώθηκε επιτάχυνση στις επενδύσεις υποδομών.
Όσον αφορά τις λιανικές πωλήσεις της χώρας, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +7,8% για τον Σεπτέμβριο, έναντι αύξησης +7,5% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων επίσης στο 7,8%.
Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας κατέγραψε επιτάχυνση στο +5,8% για τον ίδιο μήνα, έναντι ανόδου +4,4% τον Σεπτέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσιας άνοδος θα περιοριστεί στο +5%.
«Υπάρχουν πολλοί εγχώριοι παράγοντας που στηρίζουν την ανάπτυξη παρά τις αυξημένες αβεβαιότητες από το εξωτερικό», υπογράμμισε η Στατιστική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις «μεγάλες προοπτικές για ενίσχυση των επενδύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης