Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ οδεύουν προς μία θετική κατεύθυνση - Έχει σημειωθεί πρόοδος

tags :
Κίνα: Οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ οδεύουν προς μία θετική κατεύθυνση - Έχει σημειωθεί πρόοδος
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι ο τελικός στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να σταματήσει ο «εμπορικός πόλεμος»
Τη θέση ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ οδεύουν προς μία θετική κατεύθυνση, διατύπωσε σήμερα (17/10) το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος των διαπργματεύσεων είναι να σταματήσει ο εμπορικός πόλεμος.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι «οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου ήταν εποικοδομητικές», προσθέτοντας παράλληλα ότι «έχει σημειωθεί πραγματική πρόοδος προς τη λήξη της τρέχουσας εμπορικής διαμάχης».
Παράλληλα, η πλευρά του Πεκίνου τόνισε ότι «ο τελικός στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να σταματήσει ο εμπορικός πόλεμος και να αφαιρεθούν όλοι οι δασμοί».
«Ευελπιστούμε να σημειώσουμε προοδο με τις ΗΠΑ στην αφαίρεση των δασμών», τόνισε το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, για να προσθέσει ότι «οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ οδεύουν προς μία θετική κατεύθυνση».
Επιπλέον, το Υπουργείο επιβεβαίωσε ότι το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον βρίσκοντας στη διαδικασία σύνταξης της λεγόμενης «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες (16/10) ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας είναι πιθανό να ολοκληρωθεί «λίγο πριν» από τη συνάντησή του με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, Xi Jinping, στο Συνοδο Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης