Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω εμπορίου και Brexit - Στο -0,09% και τις 22.451,86 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω εμπορίου και Brexit - Στο -0,09% και τις 22.451,86 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,61% στις 26.827,25 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (17/10) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις που αφορούν τόσο τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, όσο και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για το Brexit.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,09% στις 22.451,86 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των Rakuten και Sony ενισχύθηκαν κατά +1,88% και +2,10% αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο -0,77% και τις 6.684,70 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,23% στις 2.077,94 μονάδες, με τις μετοχές των Samsung και SK Hynix να υποχωρούν κατά -0,39% και -1,70% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,22% στις 11.186,88 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,61% στις 26.827,25 μονάδες, καθώς οι μετοχές των New World Development και Sun Hung Kai Properties ενισχύονται κατά +4,28% και +1,30% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που η μετοχή της Henderson Land Development καταγράψει κέρδη της τάξεως του +2,09%.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στις 2.977,33 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -0,20% και τις 9.622,49 μονάδες.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steve Mnuchin, ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνία τον επόμενο μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει ανκοινωθεί ακόμα νέος γύρος συνομιλιών στο Πεκίνο.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το τι θα κάνει αναφορικά με τους νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για τον Δεκέμβριο.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι συνομιλίες μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, με τον διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, να εμφναίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος και να υποστηρίζει ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε όλα τα ζητήματα, με μοναδική εξαίρεση τον ΦΠΑ.
«Υπάρχουν ορισμένες αβεβαιότητες, καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο Brexit», σχολίασε ο αναλυτής αγορών της AxiTrader, Stephen Innes, αναφέροντας ως παράδειγμα πως «ακόμα και αν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, αυτή θα πρέπει ακόμα να περάσει από το κοινοβούλιο».
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, μετά τη νέα άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,79% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,95 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,90% στα 52,88 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019 ενισχύθηκαν κατά 10,5 εκατ. βαρέλια, στα 432,5 εκατ. βαρέλια συνολικά.
«Μία τεράστια άνοδος στα αποθέματα των ΗΠΑ ήρθε ακριβώς τη λάθος στιγμή, όταν οι αγορές επικεντρώνονται υπερβολικά στην καταστροφή της ζήτησης εξαιτίας των τελευταίων αδύναμων παγκόσμιως οικονομικών στοιχείων», τόνισε ο αναλυτής αγορών της AxiTrader, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «εάν τα στοιχεία επιβεβαιωθούν από τα κυβερνητικά στοιχεία, θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων από τον Φεβρουάριο του 2017».
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούν πως η Αμερικανική Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας θα ανακοινώσει επίσης αύξηση των αποθεμάτων, αναμένοντας ωστόσο μικρότερη άνοδο σε σύγκριση με τα στοιχεία του API.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης