Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pompeo (Αμερικανός ΥΠΕΞ): O Erdogan να σταματήσει την επίθεση στη Συρία - Δεν επιδιώκουμε ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας

Pompeo (Αμερικανός ΥΠΕΞ): O Erdogan να σταματήσει την επίθεση στη Συρία - Δεν επιδιώκουμε ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας
O Pompeo είπε πως σκοπός της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι η εξεύρεση μιας λύσης στην κατάσταση στη Συρία, και όχι η ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας
Ο τερματισμός της τουρκικής επίθεσης στη Συρία είναι ο στόχος των επαφών της αμερικανικής αντιπροσωπείας με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
Μιλώντας στο Fox News Business Network και ενόψει του ταξιδιού του στην Άγκυρα, o Pompeo είπε πως σκοπός της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι η εξεύρεση μιας λύσης στην κατάσταση στη Συρία, και όχι η ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.
«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Erdogan», δήλωσε ο Pompeo στο τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό που ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump έχουν άμεσες, «πρόσωπο με πρόσωπο» συνομιλίες.
«O Erdogan πρέπει να σταματήσει την επιδρομή μέσα στη Συρία», είπε o Pompeo και συμπλήρωσε «πρέπει [οι Τούρκοι] να αποσυρθούν.
Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός από όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να το διορθώνουμε όλο αυτό πάλι».
Απαντώντας σε ερώτηση αν αποδίδει προσωπικά στον Erdogan την ευθύνη για την κατάσταση στη Συρία, ο Pompeo είπε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση».
Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης