Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Τα προβλήματα για το Brexit εξακολουθούν να υφίστανται

Varadkar: Τα προβλήματα για το Brexit εξακολουθούν να υφίστανται
Απαισιόδοξος για την επίλυση βασικών ζητημάτων του Brexit, o Leo Varadkar
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar ανέφερε ότι οι τελευταίες συνομιλίες μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας βρίσκονται σε αδιέξοδο μιας και τα τα ζητήματα που εξακολουθούσαν να αποτελούν εμπόδιο, εξακολουθούσαν να υφίστανται.
Οι δυσκολίες για το θέμα του ιρλανδικού backstop δεν έχουν καμφθεί, αν και ο Michel Barnier, κύριος διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το θέμα, ήταν αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης.
«Υπάρχει μια πορεία προς μια πιθανή συμφωνία, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει ακόμα να επιλυθούν πλήρως», δήλωσε ο Varadkar σε ομιλία του. Νομίζω ότι σημειώνουμε πρόοδο αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να επιλυθούν και ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα».
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός όμως τόνισε πως δεν υπάρχει χρόνος.
«Η 31η Οκτωβρίου είναι ακόμα μακριά, υπάρχει η δυνατότητα για μια νέα Σύνοδο Κορυφής για το θέμα, αλλά ο χρόνος τελειώνει».
Οι πηγές της ΕΕ ανέφεραν ότι οι συνομιλίες είχαν φθάσει σε «στάση» σχετικά με μια μελλοντική εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία και την απόρριψη από το Δημοκρατικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) τελωνειακών λύσεων που συμφωνήθηκαν πεισματικά από τους διαπραγματευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης