Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε Brexit και ΟΠΕΚ - Στο +1,09% και τα 59,38 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε Brexit και ΟΠΕΚ - Στο +1,09% και τα 59,38 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +0,93%
Σημαντικά κέρδη σημείωσε σήμερα Τετάρτη (16/10) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από την πτώση των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τόσο την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και την παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ.
Image

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,38 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,93% στα 53,30 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν τις συνομιλίες για το Brexit, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν μία νέα παράταση στις 31 Οκτωβρίου και να καταλήξουν σε μία συμφωνία.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αποφυγή ενός «σκληρού» Brexit θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και θα ενισχύσει τη ζήτηση πετρελαίου.
«Το πετρέλαιο αρχίζει να βλέπει μία ανοδική δυναμική εν μέσω αποκλιμάκωσης δύο μεγάλων κίνδυνων για την παγκόσμιας ζήτηση, τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, και το Brexit», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Edward Moya, προσθέτοντας ότι «ενώ μία ευρύτερη εμπορική συμφωνία φαίνεται απίθανη στο άμεσο μέλλον, οι κίνδυνοι για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας έχουν εξασθενίσει».
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, δήλωσε ότι ο Οργανισμός «θα κάνει οτιδήποτε είναι εντός των δυνατοτήτων του, μαζί με τους συμμάχους του, προκειμένου να διατηρήσει τη σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου πέρα από το 2020».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης