Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Από σήμερα 15/10 η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Στα 1,02 ευρώ το λίτρο

Από σήμερα 15/10 η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Στα 1,02 ευρώ το λίτρο
Κατά 70% μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα χρόνια της κρίσης
Από σήμερα 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του να αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) Γιάννης Αληγιζάκης είχε τονίσει ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα χρόνια της κρίσης μειώθηκε κατά 70 %.
Σημείωσε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο προϊόν, έως ότου όμως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις γι' αυτό, πρότεινε τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
Ο ΣΕΕΠΕ επανέλαβε την κριτική για καθυστερήσεις στον έλεγχο της παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων, παρά τα βήματα που έχουν γίνει, όπως επισημάνθηκε, από την ΑΑΔΕ.
Ωστόσο, το σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί σε όλα τα στάδια διακίνησης, δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση της ορθότητας των στοιχείων της προμηθεύτριας Εταιρίας, με αυτά που οι Πρατηριούχοι καταχωρούν στο σύστημα και η προθεσμία για την πλήρη λειτουργία των συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια και τις φορολογικές αποθήκες μετατέθηκε με νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο, από το τέλος του 2018, στο τέλος του 2021.
«Η αγορά δεν θα αντέξει ως τότε.
Το Δημόσιο χάνει πολλά χρήματα, ο καταναλωτής εξαπατάται.
Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με την ΑΑΔΕ, ακόμη και να συγχρηματοδοτήσουμε αν χρειαστεί προκειμένου το σύστημα εισροών - εκροών να εφαρμοστεί πλήρως το συντομότερο» είχε αναφέρει ο κ.Αληγιζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης