Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Σοβαρό λάθος του Trump η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία

Schulz: Σοβαρό λάθος του Trump η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία
Η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων δημιουργεί ένα στρατηγικό κενό που έσπευσε η Τουρκία να καλύψει, διακινδυνεύοντας μια κλιμάκωση του πολέμου, είπε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκφράζοντας την αντίθεσή του με την τουρκική επίθεση στη Β. Συρία
«Πιστεύω ότι είναι άμεσο αποτέλεσμα του σοβαρού λάθους του Προέδρου των ΗΠΑ, να αποσύρει τα στρατεύματα του και να δημιουργήσει ένα κενό που τώρα συμπληρώνεται από τη στρατηγική του Προέδρου Erdogan, και να εγκαταλείψει τους Κούρδους συμμάχους στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός Martin Schultz στο πλαίσιο του ετήσιου Φόρουμ της Ρόδου του Ινστιτούτου Έρευνας DOC για τον Διάλογο των Πολιτισμών (DOC Research Institute).
Εκφράζοντας τη ρητή αντίθεσή του προς την τουρκική εισβολή στη Συρία είπε πως η δράση του τουρκικού στρατού δημιουργεί πολύ μεγάλο κίνδυνο να διευρύνει τον πόλεμο αντί να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της ΕΕ, ο Schultz δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν μπορεί να αντιδράσει στρατιωτικά, αλλά πρέπει να πιέσει διπλωματικά, ειδικότερα τους συμμάχους της στην Ουάσιγκτον.
Ακόμα και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχουμε συμμάχους που μπορούν να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στον Λευκό Οίκο για να επανεξετάσει την απόφασή του, προσέθεσε.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε πως παραμένει ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα εκφράζοντας την ελπίδα ο διάλογος μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων να είναι εποικοδομητικός, ενώ χαρακτήρισε το Brexit τη μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα της ΕΕ και είπε πως ζούμε σε μια εποχή αβεβαιότητας.
Μιλώντας σε συζήτηση στο πλαίσιο του Φόρουμ, τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να υπερασπιστεί της αξίες της, να ισχυροποιηθεί, γιατί αυτή είναι η απάντηση στις προκλήσεις, διευκρινίζοντας πως, όποια χώρα θέλει να έχει πρόσβαση για τα αγαθά και τις υπηρεσίες της στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά, θα πρέπει να σέβεται τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης