Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσόπουλος: Κανείς στην Ευρώπη δεν περνά αυτό που περνάμε με το προσφυγικό – Δεν σέβεται τίποτα ο Erdogan

Ρουσόπουλος: Κανείς στην Ευρώπη δεν περνά αυτό που περνάμε με το προσφυγικό – Δεν σέβεται τίποτα ο Erdogan
Αντί η ΕΕ να πιέσει τον Erdogan, μένει απαθής απέναντι του υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι καμία χώρα δεν περνά αυτό που βιώνει η Ελλάδα όσον αφορά το μεταναστευτικό/προσφυγικό διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan δεν σέβεται πλέον απολύτως τίποτα.
«Μια χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων δεν μπορεί να έχει ακόμα 10 εκατ. πρόσφυγες.
Έχει αλλοιωθεί τελείως πια ο πληθυσμός της, η πολιτιστική και εθνική της ταυτότητα κλπ.
Μια χώρα των 10 εκατ. κατοίκων δεν μπορεί να φέρει το βάρος για όλες τις χώρες της ΕΕ.
Η Γερμανία και άλλες έχουν κι αυτές ένα βάρος από το προσφυγικό, αλλά αναλογικά, δεν το περνάει κανείς άλλος αυτό που περνάμε εμείς.
Το θέμα δεν είναι μόνο της Ελλάδας, είναι συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Ρουσόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι δεν σέβεται τίποτα.
«Όσο για τον Erdogan, έχει κάνει μια αύξηση πληθυσμού στα 85 εκατομμύρια, δεν σέβεται καμία από τις διεθνείς συνθήκες, από αυτήν της Γενεύης ως τα σύνορα, τον ΟΗΕ κλπ και έχουμε μια διεθνή κοινότητα που τον ανέχεται .
Άρα λοιπόν ο Erdogan χρησιμοποιώντας αυτές τις ανθρώπινες ασπίδες ως εκβιαστικό όπλο λέει ότι εγώ θα τους στείλω 3,6 εκατ. ανθρώπους στην ΕΕ για να δω τι θα κάνουν.
Και η ΕΕ αντί να τον πιέσει περισσότερο, μένει απαθής.
Η εξουσία φθείρει, η πολύ εξουσία διαφθείρει, αυτό ισχύει για τον Erdogan.
Οι μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν κάτι, έστω ένα ψήφισμα στο ΟΗΕ, εναντίον του, γιατί κάποια συμφέρονται εξυπηρετούνται από αυτήν τη πολιτική.
Δεν είναι η πρώτη φορά που “πουλάνε” τους Κούρδους.
Ιστορικά στον 20ο αιώνα έχουν υπάρξει άλλες τρεις φορές» επεσήμανε ο κ.Ρουσόπουλος, τονίζοντας ότι ο Erdogan όχι μόνο μένει ατιμώρητος αλλά η δράση του γίνεται και ανεκτή.
«Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη, η οποία δυστυχώς δεν έχει καμία ισχύ, είτε γιατί δεν έχει ενιαία γραμμή, είτε γιατί κάποιες από τις μεγάλες χώρες έχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα εκεί» είπε ο κ.Ρουσόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης