Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Η αβεβαιότητα του Brexit έχει προκαλέσει σοβαρές ζημίες στη βρετανική οικονομία

Bank of England: Η αβεβαιότητα του Brexit έχει προκαλέσει σοβαρές ζημίες στη βρετανική οικονομία
Ο αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας, Dave Ramsden, τόνισε ότι οι δυνατότητες παροχής βοήθειας από την BoE είναι περιορισμένες
Στο γεγονός ότι οι δυνατότητες στήριξης της Τράπεζας της Αγγλίας προς τη βρετανική οικονομία θα περιοριστούν σημαντικά σε περίπτωση νέας παράτασης του Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (14/10) ο αναπληρωτής διοικητής της BoE, Dave Ramsden, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα The Telegraph.
Ειδικότερα, ο κ. Ramsden δήλωσε ότι «η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit έχει προκαλέσει τόσο μεγάλες ζημίες στην οικονομία της Βρετανίας, κυρίως μέσω μίας σταθερής πτώσης στις επενδύσεις των εταιρειών, που θα μπορούσε να εμποδίσει τη δυνατότητα της BoE να την βοηθήσει».
Παράλληλα, ο αξιωματούχος της τράπεζας τόνισε ότι «εάν η προθεσμία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταφερθεί πέραν από τις 31 Οκτωβρίου, η πιθανότητα μίας περισσότερο διευκολυντικής νομισματικής θέσης θα περιοριστεί σημαντικά».
Ο κ. Ramsden εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας, κυρίως λόγω της μειωμένης παραγωγικότητας στη χώρα, η οποία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών το δεύτερο τρίμηνο.
«Ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος έχει επηρεάσει επίσης την προθυμία των επιχειρήσεων να επενδύσεουν σε όλο τον κόσμο», επεσήμανε ο αξιωματούχος της BoE, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο κόσμος γίνεται ένα πιο αβέβαιο μέρος για τις επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης