Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Στο -0,20% ο DAX - Δεύτερες σκέψεις για το εμπόριο, αβεβαιότητα για το Brexit

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Στο -0,20% ο DAX - Δεύτερες σκέψεις για το εμπόριο, αβεβαιότητα για το Brexit
Το γερμανικό χρηματιστήριο επηρεάζεται αρνητικά και από την αποδυνάμωση της οικονομίας στην Κίνα, καθώς οι εξαγωγές και οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν περαιτέρω τον Σεπτέμβριο
(upd)Κλιμακώνονται οι πιέσεις στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τις δεύτερες σκέψεις για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας και την αβεβαιότητα για το Brexit να διαμορφώνουν το αρνητικό κλίμα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,21% στις 12.484 μονάδες.
Το γερμανικό χρηματιστήριο, το οποίο περιλαμβάνει πολλές εταιρείες με έκθεση στην Κίνας, επηρεάζεται αρνητικά από την αποδυνάμωση της κινεζικής οικονομίας, καθώς οι εξαγωγές και οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν περαιτέρω τον Σεπτέμβριο.
Image
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,67% στις 7.200 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες 0,46% στις 5.606 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,7% στις 22.007 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,45% στις 9.233 μονάδες.
H ανησυχία για την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας επέστρεψε, καθώς το Πεκίνο ζητά περαιτέρω διαπραγματεύσεις, προτού προχωρήσει στην υπογραφή της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το Πεκίνο ενδέχεται να στείλει αντιπροσωπεία  στη Σύνοδο Ασίας - Ειρηνικού, η οποία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη Χιλή, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Liu Je, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αρχική συμφωνία.
Δεύτερη πηγή ανέφερε ότι το Πεκίνο ζητά από τον πρόεδρο Trump να αναστείλει την επιβολή των κυρώσεων, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για τον Δεκέμβριο.
Tην Παρασκευή, οι ΗΠΑ και η Κίνα παρουσίασαν τα βασικά σημεία της πρώτης φάσης της εμπορικής τους συμφωνίας, με την Ουάσινγκτον να αναβάλει την προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα αύξηση των δασμών της.
Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν οι δασμοί που έχουν ήδη επιβληθεί και αξιωματούχοι και στις δύο πλευρές δήλωσαν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά προκειμένου να μπορεί να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση.
Την ίδια ώρα, σε μια ακόμα ένδειξη της αδυναμίας της κινεζικής οικονομίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση των εξαγωγών και των εισαγωγών τον Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά το Brexit, από μία κλωστή κρέμεται η συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς οι αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι το μπλοκ θέλει περισσότερες παραχωρήσεις από τον πρωθυπουργό Boris Johnson, τονίζοντα ότι μια τελική συμφωνία είναι απίθανη αυτή την εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής (17-18 Οκτωβρίου 2019).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης