Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Διευρύνθηκε στα 39,65 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Σεπτέμβριο 2019

Κίνα: Διευρύνθηκε στα 39,65 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Σεπτέμβριο 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας θα διαμορφωθεί στα 36,73 δισ. δολ.
Διεύρυνση κατέγραψε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Κίνας για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/10) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, παρά την πτώση που σημειώθηκε στις εξαγωγές της χώρας.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν κατά -3,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι -1% τον Αύγουστο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -3%.
Παράλληλα, ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ετήσια πτώση που σημειώθηκε στις εισαγωγές της Κίνας, και συγκεκριμένα στο -8,5% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -6%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 39,65 δισ. δολ. έναντι 34,83 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων στα 36,73 δισ. δολ.
Όπως ανέφερε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, «το εξωτερικό περιβάλλον γίνεται πιο περίπλοκο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η Κίνα εξακολουθεί να βελτιρστοποιεί την εμπορική της δομή».
Σημειώνεται ότι τα πραπάνω στοιχεία έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά τη μερική εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ΗΠΑ και η Κίνα, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να δηλώνει ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης