Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Οι Κούρδοι καλούν τις ΗΠΑ σταματήσουν τους Τούρκους στη Συρία - Να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους απέναντί μας

AFP: Οι Κούρδοι καλούν τις ΗΠΑ σταματήσουν τους Τούρκους στη Συρία - Να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους απέναντί μας
Οι σύμμαχοί μας, μάς είχαν υποσχεθεί την προστασία τους αφού διαλύσαμε τις οχυρώσεις μας όμως ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, μας εγκατέλειψαν 
Έκκληση στους «συμμάχους» τους Αμερικανούς να αναλάβουν τις ηθικές τους ευθύνες για την Τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για στήριξη του Κουρδικού Στρατού απηύθυναν οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ανακοινωθέν που αναγνώσθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της αραβοκουρδικής συμμαχίας που ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία, οι Κούρδοι αναφέρουν ότι «καλούμε τους συμμάχους μας να αναλάβουν τις ηθικές υποχρεώσεις τους και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».
Η κυβέρνηση Trump έχει επικριθεί έντονα ότι εγκατέλειψαν τους Κούρδους συμμάχους της αποσύροντας τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και επιτρέποντας στην Τουρκία - με την οποία εμφανίζεται να διαφωνεί για την προμήθεια των ρωσικών S-400- να ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση.
«Δεν θέλουμε να στείλουν στρατιώτες στο μέτωπο για να θέσουν την ζωή τους σε κίνδυνο.
Αυτό που θέλουμε είναι ο αποκλεισμός του εναερίου χώρου - που ελέγχεται από τις ΗΠΑ -για την τουρκική αεροπορία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Οι σύμμαχοί μας, μάς είχαν υποσχεθεί την προστασία τους αφού διαλύσαμε τις οχυρώσεις μας. Όμως ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, μας εγκατέλειψαν με μία άδικη απόφαση να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τα τουρκικά σύνορα. Αυτή η κίνηση προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση, σαν μαχαιριά στην πλάτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η τουρκική επίθεση ξεκίνησε καθώς εδώ και πολλές εβδομάδες Ουάσιγκτον και Άγκυρα επιχειρούσαν από κοινού για τη δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.
Στο πλαίσιο αυτού του «μηχανισμού ασφαλείας», οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είχαν αποδεχθεί να διαλύσουν τις οχυρώσεις τους στη μεθόριο, αλλά η Άγκυρα διαμαρτυρόταν κατ’ επανάληψιν για καθυστερήσεις της Ουάσιγκτον στη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης