Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία - τυφώνας Hagibis: Οι πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους - Ένας νεκρός

Ιαπωνία - τυφώνας Hagibis: Οι πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους - Ένας νεκρός
O νεκρός βρέθηκε σε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο ανατολικά του Τόκιο, όπου άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που ξήλωσαν στέγες σπιτιών
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένα εκατομμύριο πολίτες πήραν εντολές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εξαιτίας του ισχυρού τυφώνα που αναμένεται να πλήξει σήμερα Σάββατο 12/10 την Ιαπωνία με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών, όπως μεταδίδει το Reuters.
O νεκρός, γύρω στα 40, βρέθηκε σε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο ανατολικά του Τόκιο, όπου άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που ξήλωσαν στέγες σπιτιών.
Ο τυφώνας Hagibis, που σημαίνει "ταχύτητα" στη διάλεκτο των Φιλιππίνων Τagalog, αναμένεται να κάνει landfall στο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, Χονσού, το απόγευμα του Σαββάτου (12/10), μόλις ένα μήνα μετά την καταστροφή που είχε προκαλέσει ένας άλλος τυφώνας με ζημιές σε συνολικά 30.000  σπίτια και διακοπές ρεύματος.
Πάνω από 16.000 νοικοκυριά δεν έχουν ήδη ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων και 7.200 στο προάστιο του Τόκιο Chiba, όπου υπήρξαν και τα ανθρώπινα θύματα και το οποίο είχε πληγεί και από τον τυφώνα Faxai πριν από έναν μήνα.
Κλειστά θα παραμείνουν επίσης μαγαζιά, εργοστάσια και τα δίκτυα του μετρό για λόγους ασφαλείας, ενώ αναβλήθηκαν και αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράγκμπι, αλλά και τα δοκιμαστικά της Φόρμουλα 1 που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, Σάββατο 12/10.
Ακυρώθηκαν επίσης 1.600 πτήσεις και δρομολόγια τρένων, καθώς μεγάλα κύματα αναμένεται να πλήξουν τις ακτές του Χονσού στον Ειρηνικό, σε συνδυασμό με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης