Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strategic Culture Foundation: Ένας βρώμικος πολιτικός εμφύλιος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ

Strategic Culture Foundation: Ένας βρώμικος πολιτικός εμφύλιος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ
«Οι ίδιοι οι Αμερικανοί καταστρέφουν τη δημοκρατία και πιθανώς και την κοινωνία τους και όχι κάποιος ξένος φανταστικός εχθρός», υποστηρίζει το Strategic Culture Foundation
Η πόλωση στην αμερικανική πολιτική έχει γίνει τόσο ακραία και δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον διάθεση για συνεννόηση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump οδηγείται σε μία διαδικασία αποπομπής από τους Δημοκρατικούς και έχει την πλήρη στήριξη αρκετών μέσων ενημέρωσης, τα οποία τον κατηγορούν για «μη πατριώτη» και υποστηρίζουν ότι  αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.
Ο Trump και αρκετοί Ρεπουμπλικανοί απάντησαν ότι όλα αυτά γίνονται γιατί τα έχουν βάλει με το «βαθύ κράτος» και υποστηρίζουν ότι οι Δημοκρατικοί βρίσκονται στο επίκεντρο μίας συνωμοσίας με στόχο να υπάρξει ανατροπή ενός εκλεγμένου προέδρου.
Ο Λευκός Οίκος καλείται σε ακροάσεις,, η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς θέλει να έχει πρόσβαση στις καταγραφές όλων των τηλεφωνημάτων του Trump με ξένους ηγέτες.
υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo κατηγόρησε τους ηγέτες του Κογκρέσου για «σαφή παρενόχληση του κράτους», καθώς αναζητά αποδείξεις (σ.σ.: το κογκρέσο) προκειμένου να στοιχειοθετήσει σαφείς αιτίες για αποπομπή του Trump.
Οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το «σκοτάδι» μίας συνταγματικής κρίσης, όπου τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος κάνουν κατάχρηση εξουσίας κατηγορώντας τον Trump για «μεγάλα εγκλήματα» χωρίς ποτέ να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία.
Είναι σαν ένα σενάριο που βασίζεται στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», όπου υπάρχει ετυμηγορία πριν καν παρουσιαστούν τα στοιχεία και ο Trump κρίνεται ένοχος πριν καν να αποδειχθεί εάν είναι ή όχι αθώος.
Ο Trump, με τη σειρά του, δεν δίστασε να μιλήσει για προδοσία εκ μέρους του κορυφαίου δημοκρατικού βουλευτή Adam Schiff, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής.
Είναι άραγε υποχρεωμένη η ομοσπονδιακή αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψή του;
Ο Schiff κατηγορείται για συνεννόηση με έναν υποτιθέμενο πράκτορα της CIA που έδωσε στοιχεία κατά του Trump, σύμφωνα με τα οποία ο Trump άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky να ξεκινήσει έρευνα κατά του γιου του Joe Biden.
Δεν φαίνεται ότι θα τερματιστεί σύντομα αυτός ο πολιτικός, εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ.
Η αμερικανική πολιτική τάξη κυριολεκτικά αποσπάται, καταστρέφοντας την ικανότητά της να κυβερνά με οποιονδήποτε τρόπο.
Τα αποκαλούμενα φιλελεύθερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αφορμή τις καταγγελίες των Δημοκρατικών, κατηγορούν τον Trump για αδίκημα, ενώ ισχυρίζονται ότι οι αναφορές του Joe Biden για «χρησιμοποιήσει» του γιου του προκειμένου να πληγεί ο ίδιος είναι ορθές και αξιόπιστες.
Στην πραγματικότητα ο Trump υπόκεινται στην ίδια παράνοια που είχε υποστεί η Ρωσία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, όταν κατηγορούνταν ότι είχε παρεμβεί για να στηρίξει την εκλογή Trump.
Η Ρωσία χωρίς αποδείξεις έχει υποστεί σειρά κυρώσεων τόσο για δήθεν εισβολή στην Ουκρανία ή για δήθεν παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.
Κατά ειρωνικό τρόπο, το Trump και το ανώτατο πολιτικό αξίωμα του προέδρου βρίσκεται θύμα της ίδιας κατάστασης.
 Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η εξαμηνιαία έκθεση Mueller σχετικά με την εικαζόμενη συμπαιγνία Trump-Ρωσίας κατέρρευσε σε ένα σωρό σκόνης λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, οι Δημοκρατικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους, συνέχισαν να κατηγορούν τον πρόεδρο για το όλο ζήτημα.
Η δημοκρατία και το σύνταγμα της Αμερικής καταστρέφονται από εκλεγμένες σκιώδεις δυνάμεις, βοηθούμενες από διάσημα μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times.
Αυτές οι δυνάμεις υποθέτουν ότι γνωρίζουν καλύτερα ή έχουν περισσότερα προνόμια από τους υπόλοιπους Αμερικανούς και ιδιαίτερα όσους «ψήφισαν τον λάθος άνθρωπο».
Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι ότι οι ισχυρές πολιτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ απλά δεν αναγνωρίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του εκλογικού σώματος που ψήφισε τον Trump.
Αυτή είναι η ιδεολογία της δικτατορίας και του φασισμού.
Οι άνθρωποι που κάνουν τη ζημιά στην αμερικανική πολιτική και το σύνταγμά της είναι «πατριωτικοί» Αμερικανοί, όχι η Ρωσία ή άλλος φανταστικός ξένος αντίπαλος.
Η Αμερική βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της. Είναι οι ίδιοι οι Αμερικανοί που καταστρέφουν το δικό τους πολιτικό σύστημα, ίσως και την ίδια την κοινωνία, με τα χέρια τους και τους παρανοϊκούς εγκεφάλους τους - χωρίς βοήθεια από έναν «ξένο εχθρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης