Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικό ράλι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο - Στο +2,86% ο DAX στη Φρανκφούρτη

Ανοδικό ράλι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο - Στο +2,86% ο DAX στη Φρανκφούρτη
Αισιοδοξία των επενδυτών για το εμπόριο - Στο +2,31% ο STOXX
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν τις σημερινές (11/10) συνεδριάσεις τους οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Οι ελπίδες των επενδυτών για λήξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών έχουν αναπτερωθεί καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ κάνουν λόγο για μια «πολύ καλή πορεία» στις διαπραγματεύσεις.
Συγκεκριμένα ο DAX της Φρανκφούρτης πραγματοποίησε ανοδικό ράλι +2,86% στις 12.511,65 μονάδες.
Image
Ο FTSE του Λονδίνου κατέγραψε κέρδη +0,84% στις 7.247,08 μονάδες.
Image
Ο CAC στο Παρίσι σημείωσε ισχυρή άνοδο στο +1,73% στις 5665,48 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έκλεισε στο +1,88% τις 22.165,34 μονάδες.
Image
Ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο στο +1,86% στις 9.273,80 μονάδες.
Στο +2,31% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX στις 391,61 μονάδες.
Ο Donald Trump ενίσχυσε τις προσδοκίες για το εμπόριο, καθώς, μέσω twitter, ανέφερε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται «σε πολύ καλό δρόμο».
Οι δηλώσεις του προέδρου Trump ότι η πρώτη μέρα συνομιλιών (σ.σ. χθες 10/10) ήταν «πολύ καλή», προσθέτοντας ότι θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, αργότερα εντός της σημερινής ημέρας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόοδος που θα σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες θα είναι αρκετή ώστε ο Donald Trump να αναβάλει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 250 δισ. δολάρια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.
«Οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνες του εμπορικού πολέμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής αγορών της AxiTrader στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Stephen Innes.
Η μετοχή της γερμανικής SAP κατέγραψε άλμα 9,62%, καθώς η εταιρία λογισμικού προδημοσίευσε θετικά στοιχεία για τα αποτελέσματα του τρίτου τρίμηνου και ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της θα αποχωρήσει ύστερα από δεκαετή θητεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης