Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ επαναφέρει το δεύτερο μνημόνιο στα εργασιακά

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ επαναφέρει το δεύτερο μνημόνιο στα εργασιακά
Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο χτυπά τον πυρήνα των συλλογικών διαπραγματεύσεων είπε η κα.Αχτσιόγλου
Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο χτυπά τον πυρήνα των συλλογικών διαπραγματεύσεων εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ επαναφέρει το δεύτερο μνημόνιο στα εργασιακά.
«Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να πει στην τελευταία απεργία ότι τάχα αντιδρούν λίγοι γιατί αφορά τους συνδικαλιστές, αλλά αυτό είναι απολύτως αναληθές.
Η ουσία του εργασιακού σκέλους του νομοσχεδίου πλήττει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ξαναγυρνάει το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων εκεί που ήταν την περίοδο του 2ουΜνημονίου.
Σε εκείνο το νομικό πλαίσιο που οδήγησε στο να μην υπάρχουν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη χώρα, οδήγησε σε μειώσεις μισθών σε πάρα πολλές επιχειρήσεις και τελικά όχι απλώς δεν συνέβαλε στη μείωση της ανεργίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλάτην περίοδο εκείνη είχαμε έκρηξη της ανεργίας στο 28% και της ανεργίας των νέων στο 60%.
Άρα στην πραγματικότητα επιστρέφουμε σε εκείνο το καθεστώς και μάλιστα εθελοντικά, όχι γιατί μας το επιβάλλει κάποια τρόικα αυτή τη στιγμή αλλά γιατί γίνεται μία πολύ συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης να επανέλθουμε εκεί» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 η κα.Αχτσιόγλου.
Ερωτηθείσα για τις αποφάσεις του ΣτΕ για το ασφαλιστικό η κα.Αχτσιόγλου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «νομιμοποιείται η ύπαρξη του ΕΦΚΑ και η ένταξη όλων των εργαζομένων σε ένα ταμείο, νομιμοποιείται η ύπαρξη ενός τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και ο επανυπολογισμός των συντάξεων».
«Κάποιες άλλες κρίσεις κατά τη γνώμη μας είναι προβληματικές διότι ενέχουν μία μεροληψία εις βάρος των αδυνάμων.
Αυτό που σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί είναι να κάνει χρήση η κυβέρνηση σημείων της κρίσης του ΣτΕ για να προωθήσει, να δικαιολογήσει ή να βρει άλλοθι για σχέδια ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης ή ακόμα και περικοπών συντάξεων.
Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης σημαίνει ότι θα φύγουν άμεσα πάρα πολύ σημαντικοί πόροι από τα δημόσια ταμεία.
Άρα, αμέσως θα έχουμε πρόβλημα στην πληρωμή επικουρικών συντάξεων και στην πληρωμή των παροχών των ασφαλισμένων που πληρώσανε εισφορές για επικουρική, είναι πολύ επικίνδυνο» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης