Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος όταν ο Erdogan συμπεριφέρεται ακραία και υπάρχει αυτή η διεθνής ανοχή

Ρουσόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος όταν ο Erdogan συμπεριφέρεται ακραία και υπάρχει αυτή η διεθνής ανοχή
Θα έπρεπε οι διεθνείς οργανισμοί να έχουν πάρει πιο σαφείς θέσεις είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan συμπεριφέρεται ακραία και όταν υπάρχει αυτή η ανοχή από τη διεθνή κοινότητα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλος.
«Κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος όταν διαπιστώνει ότι ένας ηγέτης γειτονικής χώρας και μιλάω για τον κ. Erdogan συμπεριφέρεται ολοένα και πιο ακραία με συμπεριφορές πολιτικές που ξεφεύγουν από το διεθνές δίκαιο, με συμπεριφορές που δηλώνουν άνθρωπο που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να είναι ήσυχος γιατί βλέπουμε μια ανοχή από τους διεθνείς οργανισμούς που θα έπρεπε να είχαν πάρει πιο σαφείς θέσεις.
Δυστυχώς η διεθνής κοινότητα, τα όργανα που θα έπρεπε να είναι τα πρώτα για να κινήσουν πολιτικές ή να πάρουν αποφάσεις, να βγάλουν ψηφίσματα, να πιέσουν τον κ. Ερντογάν δείχνουν μια αβελτηρία» είπε ο κ.Ρουσόπουλος.
«Θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας Πρωθυπουργός το έχει ήδη δηλώσει δημοσίως, να θέσει το θέμα των συμπεριφορών του κ. Erdogan, ο οποίος ξεκάθαρα και με έναν εντελώς εκβιαστικό και απαράδεκτο για τα διεθνή δίκαια τρόπο, βγήκε χθες να μας πει να προσέχουν οι Ευρωπαίοι, να προσέχει η Ευρώπη γιατί έχει 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μπορεί να ανοίξει τις πύλες της Τουρκίας για να έρθουν προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη ΕΕ.
Δεν μπορεί κανείς να μένει ήσυχος με όλα αυτά» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης