Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπορικό Επιμελητήριο ΗΠΑ: Πιθανή η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας - Αναβολή της επιβολής των αμερικανικών δασμών

Εμπορικό Επιμελητήριο ΗΠΑ: Πιθανή η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας - Αναβολή της επιβολής των αμερικανικών δασμών
Θετικά μηνύματα για την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας από το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ
Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ έστειλε θετικά μηνύματα για τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας με στόχο την επίλυση της μεταξύ τους εμπορικής αντιπαράθεσης, που διαρκεί από το 2018.
Οι κορυφαίοι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές εργάζονται προς την κατεύθυνση σύναψης μια συμφωνίας εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να αποτρέψει περαιτέρω αμερικανικούς δασμούς, συμπεριλαμβανομένης και μιας συμφωνίας για την αποφυγή χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Ο πρόεδρος διεθνών υποθέσεων του τμήματος Myron Brilliant δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He την Τετάρτη 9/10 πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin.
Οι τρεις αξιωματούχοι «προσπαθούν να βρουν μια πορεία προς τη μεγαλύτερη συμφωνία, σημειώνοντας πρόοδο στην πρόσβαση στην αγορά, πρόοδο στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας σε κάποιους άλλους κρίσιμους τομείς», δήλωσε ο Brilliant σε δημοσιογράφους. «Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα μιας συμφωνίας για το εμπόριο αυτήν την εβδομάδα. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να μην προβεί σε αύξηση των δασμών στις 15 Οκτωβρίου», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης