Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αθανασίου (CEO Lamda): Στα 6,5 ευρώ η ΑΜΚ και στα 150 εκατ. το ομολογιακό – Προς τραπεζική χρηματοδότηση 850 εκατ. για Ελληνικό

tags :
Αθανασίου (CEO Lamda): Στα 6,5 ευρώ η ΑΜΚ και στα 150 εκατ. το ομολογιακό – Προς τραπεζική χρηματοδότηση 850 εκατ. για Ελληνικό
Το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ θα αποσταλεί στις αρχές μέσα στην επόμενη εβδομάδα
Επίσημο κάλεσμα σε όλους τους επενδυτές να συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το όραμα της Lamda Development απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, κατά τη σημερινή γενική συνέλευση της εταιρείας, όπου και συμμετείχε το 74,74% των μετόχων.
Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι εκτιμήσεις φέρουν την τιμή της αύξησης στα 6,5 ευρώ, δεδομένου του ότι η σημερινή πραγματική αξία της Lamda, χωρίς μάλιστα το Ελληνικό, είναι στα 6,1 ευρώ.
Το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ θα αποσταλεί στις αρχές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ προωθείται και η έκδοση ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Αθανασίου, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει τραπεζική χρηματοδότηση 850 εκατ. ευρώ, ώστε την πρώτη τετραετία του έργου να υπάρξουν επενδύσεις 2 δισ. ευρώ.
Όπως επισήμανε ο Αθανασίου, το ζήτημα του καζίνο θα έχει πλήρως δρομολογηθεί μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ στην πρώτη φάση του έργου θα έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες 800 βίλες στο παραλιακό μέτωπο.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι την πρώτη πενταετία του έργου η Lamda θα είναι κερδοφόρα, καθώς το project θα προσελκύσει 1,5 εκατ. τουρίστες, οι οποίοι θα αυξήσουν τη μέση δαπάνη στα 1.500 ευρώ, από 750 ευρώ σήμερα.
Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι η Lamda θα δημιουργήσει μία ακόμη εταιρεία με τα τρία εμπορικά κέντρα (Mall) που διαθέτει, η οποία θα εισαχθεί στο ΧΑ τους 15 μήνες.
Παράλληλα ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως «το έργο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ είναι το μεγαλύτερο όχημα για την επανένταξη της χώρας μας στον παγκόσμιο αναπτυξιακό χάρτη και να την καθιερώσει την ως έναν από τους κορυφαίους και σημαντικότερους πόλους έλξης τουριστικού, εκθεσιακού, επενδυτικού, πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Συνηθίζω να λέω ότι το έργο θα βάλει τη χώρα στον χάρτη με τον τρόπο που θέλουμε, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτή θα βάλει την LAMDA σε ένα άλλο επενδυτικό χάρτη, αφού όπως ξέρετε όταν υπάρχει κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 δις προσελκύεται σημαντικό ενδιαφέρον από μεγάλα επενδυτικά κεφαλαίων σε διεθνές επίπεδο. Στην πρώτη πενταετία σχεδιάζουμε να κάνουμε όλα αυτά που θα βάλουν την πόλη στο τουριστικό, επενδυτικό και πολιτιστικό χάρτη.
Στην πρώτη πενταετία, είχαμε πει, κάποτε, όταν υποβάλλαμε την προσφορά μας στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι εγγυόμαστε ότι το CAPEX που θα ξοδέψουμε, είναι 1,1 δις.
Σήμερα σας λέμε ότι έχουμε ένα πλάνο, 2 δις.
Πιστεύω πως τα έργα είναι πιο δυνατά από οποιαδήποτε λόγια, από οποιαδήποτε παρουσίαση μπορεί να κάνει κανείς.
Αναφέρομαι στην πορεία της μετοχής από τότε που κάναμε την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον Ιούλιο του 2014.
Από εκείνη την ημέρα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φέτος, είχαμε μια άνοδο στη μετοχή της τάξης του 84% και αυτό μπορείτε να το συγκρίνετε με το τι έκανε στην ίδια περίοδο το Χρηματιστήριο.
Το Χρηματιστήριο έπεσε 24% η Lamda ανέβηκε 84% με μέση ετήσια απόδοση 12,5% σε μια μάλλον δύσκολη περίοδο. Ξ
αναλέω το παρελθόν δεν προδιαγράφει το μέλλον, αλλά είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει αν μη τι άλλο μια απεικόνιση μιας πραγματικότητας. ”
Αυτό το έργο είναι μοναδικό γιατί έχει μια απίστευτη ποικιλομορφία επενδύσεων και αναπτύξεων.
Έχει όλα τα έργα υποδομής που μπορεί να φανταστεί κανείς καθώς ουσιαστικά φτιάχνεις μια πόλη. Έχει έργα υποδομής Waste Management, έχει έργα υποδομής σε utilities, telecommunications, σε δίκτυα οπτικών ινών, έχει σε διαχείριση υδάτων, έχει τα πάντα.
Αυτό θέλουμε να κάνουμε με τουλάχιστον δέκα αρχιτεκτονικά τοπόσημα. Δηλαδή με έργα που θα φέρουν μετά από διαγωνισμούς διεθνή ονόματα και που το ένα θα είναι καλύτερο από το άλλο και θα βάζει τη χώρα σε μια θέση, όπου όλοι θα θέλουν να έρθουν να τα επισκεπτούν. 
Πέρα από τα αρχιτεκτονικά τοπόσημα, πέρα από τα έργα υποδομών, πέρα απ' όλα αυτά τα μοντέρνα πράγματα και το γεγονός ότι θα φτιάξουμε ένα smart sity, υπάρχει ένα πάρκο το οποίο όμως θα συνδέεται με τον υπόλοιπο αστικό ιστό.
Θα κάνουμε συνεργασίες, με τους καλύτερους στον τομέα τους. Θέλουμε να έρθουν οι καλύτεροι ξένοι στον τομέα τους, άλλος προφανώς ο καλύτερος στον ουρανοξύστη, άλλος ο καλύτερος στο ξενοδοχείο, άλλος ο καλύτερος στο πάρκο, και να κάνουμε συμμαχίες. Υπάρχει χώρος για όλους και υπάρχει χώρος και για ξένες εταιρείες.
Αυτό είναι ένα έργο όπου δημιουργείται νέος πλούτος και αυτός ο νέος πλούτος μοιράζεται.
Κλείνοντας ο κ Αθανασίου είπε: Σας προσκαλούμε όλους να κάνουμε το έργο αυτό, έργο όλων μας. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να επενδύσουν στην μεγάλη προστιθέμενη αξία του έργου του Ελληνικού. Να γίνουν μέρος της ομάδας  και της οικογένειας του Ελληνικού».
Από την πλευρά του ο κ. Ανάστασιος Γιαννιτσης – Πρόεδρος ΔΣ της Lamda τόνισε πως «το Ελληνικό είναι το στοίχημα για την Ελλάδα του αύριο.
Είναι το όχημα προς ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.
Το Ελληνικό είναι το  στοίχημα, ότι η Ελλάδα μπορεί να βγάλει πέρα με τις δικές της δυνάμεις ένα απαιτητικό, σύνθετο και καινοτομικό έργο.
Κάθε στιγμή που αυτό θα επιτυγχάνεται, η χώρα θα εκπέμπει και ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους την αμφισβητούν, ότι η αμφισβήτησή τους δεν έχει πλέον βάση που να τη στηρίζει και ποτέ δεν είχε.
Επίσης, θα εκπέμπει το μήνυμα, ότι αυτή η αλλαγή είναι ορατή σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, και έχει την ευρύτερη υποστήριξή τους, γιατί θα βλέπουν πόσο επηρεάζεται η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας.
Η έναρξη και ομαλή πρόοδος στην εκτέλεση της επένδυσης είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει παράδειγμα, το οποίο θα υποκινήσει πολλούς άλλους επενδυτές να εμπιστευθούν την ελληνική οικονομία και να στηρίξουν έτσι την οικονομική μας ανάπτυξη.
Σε κάθε περίπτωση, στα χρόνια που ακολουθούν, η επιτυχία μας ως σύνολο δεν είναι στόχος.
Είναι επιταγή.
Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα έργο που από τη φύση του είναι υποχρεωμένο να κοιτάζει προς το μέλλον.
Σχεδιαστικά, κατασκευαστικά, κοινωνικά, ανθρώπινα, πολιτισμικά.
Οι υποδομές και όλα τα επιμέρους τμήματα του έργου, αναπόφευκτα θα λάβουν υπ’ όψη τις μεγάλες απαιτήσεις του αύριο και τις μεγάλες αλλαγές σε θέματα ενεργειακά, κλιματικής αλλαγής, τεχνολογίας, κοινωνικής λειτουργίας, οργάνωσης, όπως διαγράφονται και όπως επίσης θα συντελούνται στην επόμενη δεκαετία.
Αυτό που σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο είναι οι προσδοκίες  σημαντικού αριθμού νέων, άνεργων, επαγγελματιών πολλών ειδικοτήτων, εταιριών παροχής υπηρεσιών και φορέων καινοτόμων προσπαθειών, ότι, επιτέλους, σε ένα πολύ ορατό μέλλον, έπειτα από μια σκληρή περίοδο παραμονής στην κρίση και αναμονής καλύτερων ημερών, θα υπάρξουν ευκαιρίες απασχόλησης, εισοδήματος, βελτίωσης του επιπέδου διαβίωσης των παιδιών και της οικογένειάς τους και ευκαιρίες βελτίωσης της ποιότητας του δημόσιου χώρου στην περιοχή του Ελληνικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης