Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Χαμηλές οι προσδοκίες για συμφωνία στον εμπορικό πόλεμο

CNBC: Χαμηλές οι προσδοκίες για συμφωνία στον εμπορικό πόλεμο
«Τα μόνα καλά νέα είναι που δεν ακυρώθηκε το ταξίδι των Κινέζων», αναφέρουν αναλυτές
Στρατηγικοί αναλυτές εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους στο CNBC σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ανώτεροι εμπορικοί διαπραγματευτές για τις ΗΠΑ και την Κίνα θα καθίσουν στο τραπέζι από αύριο Πέμπτη 9/10, αλλά δεν αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πρόοδο πέρα ​​από την πιθανή αναβολή των νέων δασμών που θα τεθούν σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα.
Οι στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν να δουν μια εμπορική συμφωνία που θα μειωθεί πριν από το τέλος του έτους και είναι πιθανό να μην υπάρχει πραγματική λύση σε ορισμένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα, όπως η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και οι μεταφορές τεχνολογίας.
Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών χαρακτηρίζονται πλέον από αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης, καθιστώντας πιο δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας.
Η Κίνα και οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν τις εμπορικές συνομιλίες την Πέμπτη σε μια φουσκωτή ατμόσφαιρα και οι στρατηγικοί λένε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η αναβολή του επόμενου γύρου των τιμολογίων, αλλά όχι πολύ περισσότερο.
Οι αναλυτές θεωρούν ότι είναι επίσης πιθανότερο τώρα ότι η διοίκηση του Trump θα συμφωνήσει σε μια διακανονισμένη εμπορική συμφωνία που θα μπορούσε να άρει ορισμένους δασμούς πριν από το τέλος του έτους, αλλά αποσύρει παράλληλα ορισμένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα, όπως η μεταφορά πνευματικής ιδιοκτησίας και τεχνολογίας, για μελλοντικές συνομιλίες.
Οι διαπραγματεύσεις είναι οι πρώτες συνομιλίες υψηλού επιπέδου εδώ και δύο δύο μήνες και έρχονται καθώς άλλα ζητήματα έχουν γεμίσει με τις όλο και πιο έντονες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η Κίνα σταματά να μεταδίδει τους αγώνες του NBA.
Οι ΗΠΑ έθεσαν 28 οργανισμούς της Κίνας στον «μαύρο» κατάλογό τους, κατηγορώντας τους ότι εμπλέκονται στην εκστρατεία καταστολής των κινεζικών αρχών κυρίως εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων
«Αν ψάχνετε για καλές ειδήσεις, αυτές είναι ότι δεν ακύρωσνα το ταξίδι», δήλωσε ο Tom Block, επικεφαλής της στρατηγικής Fundstrat Washington.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης