Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στήριξε τις ευρωαγορές - Στο +1,04% ο DAX στην Φρανκφούρτη

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στήριξε τις ευρωαγορές - Στο +1,04% ο DAX στην Φρανκφούρτη
Θετικά τα μηνύματα για τον εμπορικό πόλεμο - Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κατέγραψε άνοδο +0,42%.
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τις σημερινές τους (9/10) συνεδριάσεις οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τα νέα μηνύματα από το «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου ήταν ενθαρρυντικά. Εξάλλου οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο επίσημων αντιπροσώπων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο 10 Οκτωβρίου 2019.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε παραχωρήσεις, αγοράζοντας μάλιστα περισσότερα αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, αρκεί η αμεριναική πλευρά να άρει τους δασμούς.
Συγκεκριμένα, ο DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο +1,04% στις 12.094,26 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε κέρδη +0,33% στις 7.166,50 μονάδες.
Image
Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στο +0,78% στις 5.499,14 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε άνοδο +0,60% στις 21.533,64 μονάδες.
Image
Ο δείκτης IBEX 35 της Μαδρίτης, έκλεισε με κέρδη +0,55% στις 8.989 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κατέγραψε άνοδο +0,42% στις 380,30 μονάδες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα είναι διατεθειμένη να μιλήσει με τις ΗΠΑ για μία μεταξύ τους συμφωνία, με την προϋπόθεση όμως ότι ο Donald Trump θα άρει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Το Πεκίνο, σύμφωνα με τους Financial Times, θα προσέφερε μη βασικές παραχωρήσεις, όπως η αυξημένη αγορά αγροτικών προϊόντων ως αντάλλαγμα, προκειμένου να επιτευχθεί μια μερική συμφωνία.
«Ο (αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρησης) Liu, έρχεται στις ΗΠΑ με συγκεκριμένες προσφορές, δεν πρόκειται για μια τυπική επίσκεψη», ανέφερε μια πηγή στους FT.
Ο Trump από την μεριά του απείλησε ότι οι δασμοί θα αυξηθούν από 15 Οκτωβρίου αν δεν σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Προτιμά όμως, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως, μια «πλήρη συμφωνία» με την Κϊνα
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, οριακή επιτάχυνση της γαλλικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (9/10), διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,3% για το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε πτώση για τον Σεπτέμβριο του 2019, στις 96 μονάδες, έναντι 99 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω αδυναμία στους τομείς μηχανικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών σημείωσε οριακή πτώση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 99 μονάδες, με τις επιχειρήσεις ωστόσο να αναμένουν επιτάχυνση της συνολικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο.
Όσον αφορά τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος για τον κατασκευαστικό κλάδο, καταγράφηκε άνοδος στις 105 μονάδες, έναντι 104 μονάδων τον Σεπτέμβριο, καθώς οι επιχειρήσεις αναμένουν ότι η ανάπτυξη του κλάδου θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης