Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Είμαστε έτοιμοι για ένα Brexit χωρίς συμφωνία - Απαιτούνται περισσότερες ενέργειες από την ΕΕ

Bank of England: Είμαστε έτοιμοι για ένα Brexit χωρίς συμφωνία - Απαιτούνται περισσότερες ενέργειες από την ΕΕ
Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για ενδεχόμενες αναταραχές στις δισυνορικαές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες έαν η ΕΕ δεν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες
Τη θέση ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμος για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, διατύπωσε η Τράπεζα της Αγγλίας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Ειδικότερα, η Επιτροπή της BoE ανέφερε ότι «το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι προετοιμασμένο για τα γεγονότα που θα προκύψουν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με μία τέτοια εξέλιξη εξακολουθούν να επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα.
«Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα δεν είναι ίδια με τη σταθερότητα της αγοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τράπεζα της Αγγλίας, για προσθέσει εν συνεχεία ότι «στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit αναμένεται σημαντική περαιτέρω αστάθεια στις τιμές των περιουσικών στοιχείων».
Παράλληλα, η Επιτροπή προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξουν περισσότερες ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «είναι πιθανές ορισμένες αναταραχές στις διασυνοριακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε να περιορίσει τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν στις χρηματοπιστωτικές αγορές, και που θα μπορούσαν να αυξήσουν την μεταβλητότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η Τράπεζα της Αγγλίας.
«Στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit, η ζήτηση για τα περιουσιακά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά, υποτιμώντας τη στερλίνα και περιορίζοντας τις οικονομικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της BoE.
Ωστόσο, η Επιτροπή διευκρινίζει ότι οι βρετανικές αρχές έχουν θεσπίσει νομοθεσίες, προσωρινές άδειες και άλλες προετοιμασίες, ώστε «να εξασφαλίσουν ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες και τις νέες υπηρεσίες από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης