Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποίηση για το πετρέλαιο παρά την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων - Στο +0,36% και τα 58,45 δολ. το Brent

Σταθεροποίηση για το πετρέλαιο παρά την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων - Στο +0,36% και τα 58,45 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε ήπια κέρδη της τάξης του +0,27%
Σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνισε σήμερα Τετάρτηυ (9/10) το πετρέλαιο παρά τη νέα αύξηση στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα, αλλά και την επίθεση της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους στη ΒΑ Συρία, κίνηση που μπορεί να αναφλέξει το σύνολο της περιοχής.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε +0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,46 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +0,27% στα 52,77 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Οκτωβρίου, στα 422 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η αύξηση των αποθεμάτων θα περιοριστεί στα 1,4 εκατ. βαρέλια.
Image
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, θα ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Χθες (8/10) η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,27 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2019, αγγίζοντας τα 12,26 εκατ. βαρέλια, τα οποία αποτελούν επίπεδο ρεκόρ.
Παράλληλα, η παραγωγή της χώρα για το 2020 αναμένεται να αυξηθεί κατά 910 χιλ. βαρέλια ημερησίως, με τη συνολική ημερήσια παραγωγή να διαμορφώνεται στα 13,17 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης