Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Times: Αντιμέτωπος με ανταρσία ο Boris Johnson σε περίπτωση άτακτου Brexit

tags :
The Times: Αντιμέτωπος με ανταρσία ο Boris Johnson σε περίπτωση άτακτου Brexit
Τουλάχιστον 5 υπουργοί του και πολύ μεγάλος αριθμός βουλευτών των Συντηρητικών απειλούν με παραίτηση
Αντιμέτωπος με μια μεγάλη ανταρσία στο εσωτερικό τόσο της κυβέρνησης του όσο και του κόμματος του θα βρεθεί ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί πως η χώρα οδεύει προς ένα άτακτο Brexit, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα The Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Johnson είναι έτοιμοι να υποβάλλουν την παραίτηση του σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.
Όπως αναφέρεται, οι υπουργοί αυτοί είναι η υπουργός Πολιτισμού Nicky Morgan, ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Julian Smith, ο υπουργός Δικαιοσύνης Robert Buckland, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock και ο Γενικός Εισαγγελέας Geoffrey Cox
Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα ότι «πολύ μεγάλος αριθμός» μελών του κοινοβουλίου που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις επίσης θα παραιτηθεί εάν η χώρα φανεί πως οδεύει στο λεγόμενο no-deal Brexit.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, αρκετοί υπουργοί προειδοποίησαν τον Johnson σχετικά με το μεγάλο κίνδυνο της επιστροφής της άμεσης κυριαρχίας στη Βόρεια Ιρλανδία ενώ εξέφρασαν τις ανησυχίες και τον προβληματισμό τους για τον κορυφαίο σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού, Dominic Cummings.
«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί.
Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει», τόνισε άλλος υπουργός —που επίσης δεν κατονομάζεται— στην εφημερίδα αναφερόμενος στον Dominic Cummings.
Αν και το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει πόσοι βουλευτές των Συντηρητικών αντιτίθενται στο σενάριο ενός άτακτου Brexit, οι Financial Times σε δημοσίευμα τους εκτιμούν ότι τουλάχιστον 50 βουλευτές είναι έτοιμοι να αντιδράσουν ηχηρά σε ένα εκλογικό μανιφέστο που θα δεσμεύεται να επιδιώξει μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης