Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Απειλή για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της ΕΕ το Libra του Facebook

Dombrovskis: Απειλή για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της ΕΕ το Libra του Facebook
Νέους ρυθμιστικούς κανόνες για τα ψηφιακά νομίσματα, υποσχέθηκε πως θα προτείνει ο ValdisDombrovskis.
Εν μέσω ανόδου των ανησυχιών για τα κρυπτονομίσματα, κυρίως μετά την ανακοίνωση της σχεδιαζόμενης κυκλοφορίας του Libra του Facebook, και των φόβων για πιθανές συστημικές συνέπειες στη χρηματοοικονομική σταθερότητα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Οικονομίας υποσχέθηκε την κατάθεση προτάσεων ενός νέου κανονιστικού πλαισίου για την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, τις ανησυχίες του για τις συστημικές συνέπειες που θα επιφέρει το Libra αλλά και την υπόσχεσή του στην κατάθεση των νέων κανονιστικών προτάσεων εξέφρασε σήμερα 8/10, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υποστήριξε μάλιστα ότι η Ευρώπη χρειάζεται κοινή προσέγγιση στην αντιμετώπιση ψηφιακών νομισμάτων όπως το Libra.
«Σκοπεύω να προτείνω νέα νομοθεσία για αυτό» πρόσθεσε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένους κανόνες για τα κρυπτονομίσματα, τα οποία μέχρι την ανακοίνωση των σχεδίων για το λανσάρισμα του Libra, θεωρούνταν ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας από τους φορείς άσκησης πολιτικής.
Ως τώρα ο κ. Dombrovskis δεν είχε προβεί σε κινήσεις για τη ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων.
Η αλλαγή στάσης, διευκρίνησε στο Ευρωκοινοβούλιο, οφείλεται στα σχέδια του Facebook για το Libra, ένα νόμισμα το «οποίο μπορεί να έχει συστημικές συνέπειες στη χρηματοοικονομική σταθερότητα».
Μάλιστα, Γαλλία και Γερμανία φοβούνται πως όχι μόνο θα επισκίαζε άλλα ισχυρά αυτή τη στιγμή κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin αλλά, θα μπορούσε ακόμη και να περιορίσει την νομισματική κυριαρχία τους».
Όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Dombrovskis ανέφερε ότι η νέα νομοθεσία για τα ψηφιακά νομίσματα πρέπει να εστιάσει στην υπεράσπιση της χρηματοικονομικής σταθερότητας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης