Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Ευθύνες στην Merkel για την αποτυχία των συνομιλιών επιρρίπτει το Λονδίνο

Brexit: Ευθύνες στην Merkel για την αποτυχία των συνομιλιών επιρρίπτει το Λονδίνο
Το Λονδίνο καταλογίζει στην Merkel αδιάλλακτη στάση για το ιρλανδικό backstop
Το χάος με το Brexit συνεχίζεται και ευθύνες επιρρίπτονται εκατέρωθεν.
Πηγές της Downing Street κατηγόρησαν την Angela Merkel ότι εξαφάνισε κάθε πιθανότητα για συμφωνία, μετά την σημερινή της δήλωση ότι «η συμφωνία για το Brexit είναι απίθανη».
Ταυτόχρονα καταλόγισαν απαράδεκτες απαιτήσεις της Καγκελαρίου για το μέλλον της Βορείου Ιρλανδίας και το backstop.
Μόλις 23 μέρες έχουν μείνει μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μέλλον παραμένει αβέβαιο, όσο αποφεύγεται η ανάληψη ευθυνών και από τις δύο μεριές.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. αντιμετώπισαν με επιφυλακτικότητα το σχέδιο Johnson για το Brexit.
Η καγκελάριος Merkel υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit είναι η Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση, διαφορετικά, όπως είπε, θα είναι εξαιρετικά απίθανο οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν.
Από την πλευρά της η Downing Street επισημαίνει ότι ο Johnson ανέφερε στην καγκελάριο ότι παρουσίασε μια λογική πρόταση για συμφωνία αλλά ότι η ΕΕ δεν δείχνει καμία διάθεση να την διαπραγματευτεί.
Τα βέλη του κατά της βρετανικής κυβέρνησης έστρεψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, μέσω ενός ιδιαίτερα αιχμηρού tweet τη στιγμή που έχουν ενταθεί τα σενάρια για αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ που τελικά θα οδηγήσει σε Brexit χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης